1500’e aşkın öğrenci aynı anda kitap okudu

Ordu Valisi Kenan Çiftçi’nin öncülüğünde başlatılan Bencmarking Projesi kapsamında Ünye okuyor projesinin 2.

Google Haberlere Abone ol
1500’e aşkın öğrenci aynı anda kitap okudu

Ordu Valisi Kenan Çiftçi’nin öncülüğünde başlatılan Bencmarking Projesi kapsamında Ünye okuyor projesinin 2. etabı Adnan Menderes Ticaret Meslek Lisesi, İnönü İlkokulu, Arif Nihat Asya Kız Meslek Lisesi'nde gerçekleşti.

İlk etapta Ünye’nin Pelitliyatak, Tekkiraz ve Yenikent gibi beldelerindeki köy ve belde okullarına 20 set toplamda 800’e aşkın 100 temel eser hediye eden Ünye Ticaret Meslek Lisesi Okul Müdürü Mustafa Temiz, ikinci etapta da Ünye’de olup denizi görmemiş, Ünye’de olup Ünye’ye hiç gelmemiş öğrenciler için paydaş okul müdürlerle beraber belde ve köylerdeki öğrencileri Ünye’de misafir ederek Atatürk Parkı Anfi Tiyatrosunda 1500’e aşkın öğrenciye kitap okuma fırsatı sundu.

Ünye’nin bütün okullarından 1500’e aşkın öğrencinin okuma etkinliğine katıldığını belirten Okul Müdürü Mustafa Temiz, “Kitap okumanın üzerinde önemle durulan, ısrarla vurgulanan bir etkinlik. Bunu Ünye’nin geneline mal edelim, Ünye’nin geneline uygulayalım, bir farkındalık oluşturalım istedik. Bunların hepsini topladığımız zamanda ortaya böyle bir proje çıktı. Burada bizden desteğini esirgemeyen Sayın Kaymakamımız Mustafa Demir’e, Ünye Belediye Başkanımız Ahmet Çamyar’a ve İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Musa Erdem’e çok teşekkür ediyoruz.” dedi.

BENCHMARKİNG PROJESİ, EĞİTİME YENİ BİR SOLUK GETİRDİ

“Ünye Ticaret Lisesi olarak bizde Benchmarking projesine beş tane projemiz ile katkıda bulunuyoruz. Bunlardan bir tanesi YGS’de başarıyı artırma projemizdi. Bu proje ile mütevazi çalışmamızla birinci yılımızda netlerimizi yüzde 20 gibi 180 barajını aşan öğrencilerimizin sayısını yüzde 30’lardan yüzde 58’lere artırdık. Bu bizim adımıza gurur verici bir olay.”

ÜNYE KENDİ YARALARINI SARAN ÖRNEK BİR İLÇE OLACAK

“En büyük projemiz, hem Ünye’ye hem de Türkiye’ye armağan edeceğimiz, ulusal çapta ses getireceğini düşündüğümüz projemiz, 'Engelleri aşalım, bir kalpte buluşalım.' Bu projeyi Fehmi Cerrahoğlu İş Eğitimiz Okulu ile birlikte hazırladık. Zihinsel engelli öğrencilerimizle beraber hazırlıyoruz. Bu etkinliği mayıs ayında bir hafta boyunca gerçekleştireceğiz. 1500 – 2000 kişinin katılacağı yürüyüş organizasyonu, Atatürk Parkı Anfi Tiyatrosunda konser etkinliği, hatıra ormanı, Ünye Belediyesi Kültür Merkezinde Zihinsel Engelli ve normal öğrencilerimizin ortaklaşa hazırladığı müzik ve tiyatro gösterileri 15-16 Mayıs tarihinde Cumhuriyet Meydanı’nda kermes ve sergi etkinliğimiz olacak. Nihayetinde de gençlik haftasında 22 Mayıs günü Ticaret Meslek Lisesi’nin bahçesindeki spor alanında zihinsel engelli ve normal öğrencilerimizin ortaklaşa oynayacağı Basketbol müsabakası olacak. Maçın akabinde de Ünye’nin ihtiyaç sahibi mağdur engelli kardeşlerimize sponsorlarımız ve hayırseverler tarafından temin edilen 10 adet akülü arabayı hediye edeceğiz. Bu proje ile Ünye kendi yaralarını saran örnek bir ilçe olacak.” şeklinde konuştu. CİHAN

Yorumlar