15 Temmuz kahramanlarının türküleri söylendi

TRT 1'de canlı yayınlanan programla 15 Temmuz Kahramanları için türküler söylendi. Programda Yavuz Bingöl, Zerrin Özer gibi Türkiye'nin önde gelen halk müziği sanatçıları yer aldı.

Google Haberlere Abone ol
15 Temmuz kahramanlarının türküleri söylendi
Sonhaberler / Haber Merkezi

15 Temmuz darbe girişiminde büyük bir destan yazarak tarihe adını yazdıran şehitler ve gaziler için bu akşam TRT 1'de özel bir program düzenlendi. Programda Türkiye'nin önde gelen Türk Halk Müziği sanatçıları yer aldı. Programda sahne alanlar arasında Cumhurbaşkanlığı Sözüsü İbrahim Kalın da vardı. Kalın, sanatçı Yavuz Bingöl ile birlikte sahnede yer aldı. 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından düzenlenen, "15 Temmuz Kahramanları'nın Türkülerini Söylüyoruz" etkinliği Yavuz Bingöl Sanat Merkezi’nin koordinasyonuyla gerçekleştirildi. 



Programa, sivil toplum kuruluşları, şehit aileleri, gaziler ve yakınları katıldı. İstanbul Kongre Merkezi Harbiye Oditoryumu'ndaki etkinlik, TRT 1'de canlı olarak ekranlara taşıdı. 

OĞUZ HAKSEVER VE HANDE FIRAT SUNUCULUĞUNU YAPIYOR

Programın en dikkat çeken noktalarından biri de sunucuları oldu. 15 Temmuz akşamı NTV ve CNNTürk ekranlarından Cumhursbaşkanı Erdoğan'ın sesini milyonlara duyurmayı başaran iki gazeteci Oğuz Haksever ile Hande Fırat programın sunuculuğunu üstlendi. 



Programda yer alan sanatçılar ve söyledikleri türküler ise şöyle: "Belkıs Akkale - "Eledim Eledim", İzzet Altınmeşe - "Derdo Derdo", Selahattin Alpay - "Asker Oldum Giydim Yelek", Bedri Ayseli - "Uzun Hava", Mustafa Ceceli - "Bu Son Olsun", Sami Özer - "Gözüm ki Kane Boyandı", Cengiz Kurtoğlu - "Ben Seni Sevduğumu", Zara - "Annenin Sesi", Fettah Can - "Yalan Dünya", Yavuz Bingöl - "Kara Tren ve Melullenme Deli Gönül", Zerrin Özer - "Gönül Dağı", Mustafa Sandal - "Sonuna Kadar Geldim Askın", Gülay - "Ahirim Sensin", Serkan Kaya - "Ezo Gelin", İbrahim Sadri - Şiir, Kerem Alışık - "Şiir", Serkan Çağrı - "Uzun İnce Bir Yoldayım", Kutsi - "Gül Kuruttum", Coşkun Sabah - "Ağlama Yar", "Esat Kabaklı - "Bil Oğlum", "Özhan Eren - "Turnalara Tutun da Gel", Mustafa Keser - "Yanık Ömer"



 

Yorumlar