1,5 aydır kayıp olan 84 yaşındaki şahsın öldürüldüğü ortaya çıktı

Kütahya’da 22 Ocak’tan bu yana kayıp olarak aranan Hasan Tetik (84)’in cinayete kurban gittiği ortaya çıktı.

Google Haberlere Abone ol
1,5 aydır kayıp olan 84 yaşındaki şahsın öldürüldüğü ortaya çıktı

Kütahya’da 22 Ocak’tan bu yana kayıp olarak aranan Hasan Tetik (84)’in cinayete kurban gittiği ortaya çıktı. Tetik’in cesedi, katil zanlısının itirafı üzerine Porsuk Çayı kenarında toprağa gömülü şekilde bulundu.

22 Ocak gününden bu yana yakınları ve polis tarafından kayıp olarak aranan 84 yaşındaki Hasan Tetik’in cinayete kurban gittiği öğrenildi. Tetik’in cesedi polise babası tarafından teslim edilen katil zanlısı İbrahim K.'nın (35) itirafıyla Porsuk Çayı kenarında toprağa gömülü şekilde bulundu. Olayın alacak verecek meselesi yüzünden gerçekleştiği öğrenildi.

İddiaya göre alacaklı olan Hasan Tetik kendine borcu olan İbrahim K.’yı telefonla arayarak borcunu ödemesini istedi. İşlerinin iyi olmadığını söyleyen İbrahim K. durumunun kötü olduğunu ispat etmek için Hasan Tetik’i Yenibosna Mahallesi'ndeki evinden alarak Kütahya Gediz karayolu 12. kilometresinde bulunan küçükbaş hayvan çiftliğine getirdi. İddiaya göre çiftlikten çıkan Hasan Tetik ve İbrahim K. arabaya binerek geri dönmek için yola çıktı. Araçta küfürleşen Hasan Tetik tuvaleti geldiği için araçtan inerek arkasını döndüğü esnada İbrahim K. yanında getirdiği ruhsatsız tabancayla Tetik’in arkasından iki el ateş ederek öldürdüğü öğrenildi.

CESEDİN ÜZERİNE BEYAZ ÇARŞAF ÖRTEREK GÖMMÜŞ

Olayın ardından İbrahim K., öldürdüğü Tetik’in cesedini 50 metre sürükleyerek Porsuk Çayı yanında çalılıkların arasında kazdığı çukura koyduktan sonra, araçta bulunan beyaz bir çarşafı üzerine örterek toprağı kapattı. İbrahim K.’nın endişeli hal ve hareketlerinden şüphelenen babası, oğlunu sıkıştırması üzerine cinayeti öğrenerek polise ihbar etti.

Polise babası tarafından teslim edilen İbrahim K., cinayeti işlediği günden bu yana vicdan azabı çektiğini, uyuyamadığını belirterek pişman olduğunu söylediği öğrenildi. Emniyetteki ifadesinin ardından İbrahim K. polis ve jandarmanın eşliğinde cinayeti işlediği bölgeye giderek cesedin nerede olduğunu gösterdi.

DELİLLER DEDEKTÖRLE ARANDI

İbrahim K.’nin itirafı ve yer göstermesinin ardından polis ekipleri Cumhuriyet savcısının gözetiminde gösterilen yeri kazarak Hasan Tetik’in cesedine ulaştı. Olay yerinde yapılan incelemenin ardından Tetik’in cesedi otopsi yapılmak üzere DPÜ Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna götürüldü.
CİHAN

Yorumlar