"14 yaşındaki çocuk oy kullanamaz, velilerini de etkilemesi söz konusu değil"

Milli Eğitim Bakanlığı müfettişleri, Niğde Serhat Dershanesi Anafen Şubesi'nde 28 Şubat'taki ikna odalarını hatırlatan bir uygulamaya imza attı.

Google Haberlere Abone ol
"14 yaşındaki çocuk oy kullanamaz, velilerini de etkilemesi söz konusu değil"

Milli Eğitim Bakanlığı müfettişleri, Niğde Serhat Dershanesi Anafen Şubesi'nde 28 Şubat'taki ikna odalarını hatırlatan bir uygulamaya imza attı. Aniden dershaneye gelen müfettişler, çocukları ve velileri tek tek odalara çağırarak sorular yöneltti. Uygulama velilerde hem şaşkınlığa hem de tepkiye neden oldu.

Dershane Müdürü Kamil Herdem, bu uygulamanın eğitim yuvalarına yapılan bir darbe olduğunu söyledi. Herdem konuşmasına şöyle devam etti: "Bu zamana kadar birçok denetleme geçirdik. Milli Eğitim müfettişleri tarafından denetlendik. Denetimler eğitim üzerine yapılmıştı. Fakat bugün ki denetimi ilk defa gördüm. Üstelik burası, liseye hazırlık veren bir dershane. Dershane öğrencilerimizin, oy vermesi söz konusu değil. Buna rağmen çocuklara, siyasi bir takım propagandalarla yaklaşıp yaklaşmadığımız soruldu. Ayrıca velilerimize bu tür programlar yapıp yapmadığımız soruldu. Tabi ki bunların bizim semtimizden dahi geçmesi mümkün değil. Burası bir eğitim kurumu incelemenin de eğitim üzerine olmasını isterdik. Fakat gördük ki mesele eğitim değil siyasi” dedi.

Dershane öğrencilerinin yaşının daha küçük olduğunu belirten Kamil Herdem,” Burada ki öğrencilerimiz 13-14 yaşında çocuklar. Oy kullanması ya da velilerini etkilemesi söz konusu değil. Dolayısıyla bizim böyle bir yaklaşımda bulunmamız hayal bile edilemez. Öğrencilerimizin bir sınıfa toplanması onlara siyasi anketlerin doldurtulması velilerimizin de tepkisini çekti.” diye konuştu.

Öğrencilere yönelik yapılan uygulama dershaneye çağırılan velilere de uygulandı. Dershane yönetimi tarafından kuruma çağırtılan öğrenci velileri de öğrenciler gibi sorguya alındı. Velilere de uygulanan kimlik bilgileri ve siyasi soruşturma soruları soruldu. Dershanedeki sorgu sonrası şaşkınlığını gizlemeyen öğrenci velisi Süleyman Cevizli,” Çocuğumla ilgili bir konu sandım. Geldim sorguya alındım.” dedi.

Bu duruma çok şaşırdığını ifade eden Cevizli şunları söyledi: "Öğle sonrasında dershaneye çağrıldım. Dershanede müfettişlerin olduğunu ve bazı sorular soracaklarını söylediler. Bana bir anket verdiler. Ankette üstte şahsi bilgilerim vardı. Sonrasında dershanede siyaset yapılıyor mu? Şeklinde sorular vardı. Devlet büyüklerine karşı, her hangi bir görüş bildiriliyor mu size? Diye sordular. Toplantılar yapılıp yapılmadığını sordular. Hani böyle şeyler olmadığı için bu soruyla karşılaşınca da şaşırdım. Benim siyasetime ya da siyasi görüşüme kim karışabilir ya da müdahale edebilir? Bu uygulamanın öğrencileri olumsuz etkileyeceğini ve hatta ders düzenini bozacağını düşünüyorum."


M CİHAN

Yorumlar