14 Mart Tıp Bayramı ve 6. Geleneksel Önlük Giydirme töreni düzenlendi

Atatürk Üniversitesi (AÜ) tarafından düzenlenen 14 Mart Tıp Bayramı ve 6. Geleneksel Önlük Giydirme Töreni Kültür Merkezi A Salon’da gerçekleştirildi.

Google Haberlere Abone ol
14 Mart Tıp Bayramı ve 6. Geleneksel Önlük Giydirme töreni düzenlendi

Atatürk Üniversitesi (AÜ) tarafından düzenlenen 14 Mart Tıp Bayramı ve 6. Geleneksel Önlük Giydirme Töreni Kültür Merkezi A Salon’da gerçekleştirildi.

Söz alan Tabip Odası Genel Sekreteri Doç. Dr. Abdülgani Tatar doktorların sorunlarına değindi. Tatar şöyle dedi: “Bir takım sıkıntıları olan bu camianın bir mensubu olarak, bize verilmiş olan dertlerimizi anlatma fırsatını kullanmak istiyoruz. Tıp fakültelerinin öğrenci kontenjanlarının aşırı artırılması anfilerde ders ortamlarının, uygunsuzluğuna, öğrencilerin faydalanamamasından ve pratik yapamadan mesleğe başlamasına yol açmaktadır. Yeni yapılan değişikliklerle aile hekimlerimizin birtakım sıkıntıları var. Mesai sonrası acillerde nöbet tutması hekim arkadaşlarımızın bir günde iki katı mesai yapmasına neden olmaktadır. Hastaneye müracaat eden hasta sayısı her geçen gün artmakta. Son yıllardaki sağlık hizmetlerindeki korkunç artış sağlık bütçesine aynı oranda yansıtılamamıştır.”

Prof. Dr. Sabri Selçuk Atamanalp Tıp Fakültesi Dekanı 14 Mart’ta modern tıp eğitimimin başladığını hatırlattı. Atamanalp, “Saygıdeğer konuklar böyle anlamlı bir günde sağlık çalışanlarının, akrabalarının ve tüm doktorların gününü kutluyorum. Bugün beyaz önlük giyerek mesleğe adım atacak olan öğrencilerimize bilim ve teknoloji ile donanmayı öğreteceğiz. Tıp eğitimi alan çocuklarımız için emek vermiş olan velilerimize mezuniyette de sağlık içinde bulmalarını diliyorum.” diye konuştu.

AÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sadi Çögenli ise şunları dile getirdi: “İki ilim zikredilir. Bunlardan bir tanesi fen bilimleri diğeri din bilimleri olarak geçer. Diğer bilimler bunların alt sıralaması olarak geçer. Allah’ın 99 isimlerinden biri de tabipliktir. Önemli olmasına rağmen çok daha dikkat edilmesi gereken biri ilimdir. Eğer tabip yanlış bir uygulama uygularsa dinen sakat bırakmışsa tazminat ödemesi lazımdır. Her hastalığın bir ilacı vardır. Tanzimat dönemlerinde Türkçeye 1700'ler civarında 5 bin 607 kitabın 4 bin 558 tanesi basılmıştır. Üniversitemizin koleksiyonunda bu tıp kitaplarını da görmek mümkündür. Şunu unutmayalım ki en büyük ilim tıp ilmidir.”

Tören 200’ün üzerinde öğrenciye önlüklerinin giydirilmesiyle son buldu. CİHAN

Yorumlar