123 hükümlüye moral motivasyon konferansı

Kırşehir'de Ceza İnfaz Kurumu, denetimli serbestlik yükümlülüklerinden 123 hükümlüye 'Hayatta Moral ve Motivasyon' konulu konferans verdi.Kırşehir Adliyesi Konferans Salonu'nda konuşan Denetimli Serbestlik Müdürü Deniz Yusufoğlu, denetimli...

Google Haberlere Abone ol
123 hükümlüye moral motivasyon konferansı

Kırşehir'de Ceza İnfaz Kurumu, denetimli serbestlik yükümlülüklerinden 123 hükümlüye 'Hayatta Moral ve Motivasyon' konulu konferans verdi.

Kırşehir Adliyesi Konferans Salonu'nda konuşan Denetimli Serbestlik Müdürü Deniz Yusufoğlu, denetimli serbestlik uygulamalarıyla suçluların sosyal ortamdan koparılmadan yeniden topluma adapte olmalarının sağlanacağını dile getirdi. Denetimli serbestlikte hükümlüler için eğitim ve iyileştirme faaliyetlerinin devam ettiğini söyleyen Yusufoğlu, bu konferansın hükümlülere faydası olacağını dile getirdi.

Ahi Evran Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Halit Ertuğrul da insanların hayatta düştüğü yanlışları değiştirmeleri gerektiğini söyledi. Ertuğrul, şöyle konuştu: "Hayat okunduğunda, başa gelen musibet ve belalar ne kadar büyük olursa olsun, bu ziyadesiyle önemli bir tecrübedir. Bu tecrübeler de hayatta kişilere yeni bir yol çizmelerini de sağlayacaktır. Bu yeni yollar, eski hatalardan kurtulmuş bir şekilde daha yeni, daha duru ve daha temiz bir hayat olmalıdır ve insanı değiştirmelidir. Dolayısıyla her yapılan hata, doğru için bir başlangıç olduğu da unutulmamalıdır." dedi.

123 hükümlünün yanı sıra Kırşehir cumhuriyet savcıları Fuat Orman, Esat Yerli, adliye müdürleri, Denetimli Serbestlik Bürosu personeli de konferansı dinledi.

CİHAN

Yorumlar