12 yaşındaki Gökçe, Efendimiz'e (sav) atfedilen şiiri gözyaşları eşliğinde okudu

Kars'ta düzenlenen Kutlu Doğum programında, Dursun Ali Erzincanlı'nın seslendirdiği '40 Yaşındasın' şiirini okuyan ortaokul öğrencisi, ağlayarak başladığı şiiri, gözyaşları eşliğinde tamamladı.

Google Haberlere Abone ol
12 yaşındaki Gökçe, Efendimiz'e (sav) atfedilen şiiri gözyaşları eşliğinde okudu

Kars'ta düzenlenen Kutlu Doğum programında, Dursun Ali Erzincanlı'nın seslendirdiği '40 Yaşındasın' şiirini okuyan ortaokul öğrencisi, ağlayarak başladığı şiiri, gözyaşları eşliğinde tamamladı. 2 günde ezberlediği şiiri provalarda okurken de duygulandığını söyleyen 12 yaşındaki Gökçe Çenşi, sahneye çıktığında Peygamberimiz Hz. Muhammed'i (sav) salonda hissettiğini belirterek, "O an sanki Peygamberimiz gerçekten salona gelmiş gibi hissettim. Sanki bizi orada dinliyormuş gibi hissettim. Sanki gerçekten yanımızdaymış gibi hissettim.' diye konuştu.

Halk Eğitim Merkezi'nde, 30 Ekim TOKİ Ortaokulu ile İmam Hatip Ortaokul'unun ortaklaşa gerçekleştirdiği, 'Kutlu Doğum Haftası' etkinliği saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Programda ilk olarak her iki okul öğrencilerinden oluşan koro sahne aldı. İlahilerin seslendirildiği koronun ardından semazen gösterisi, şiirler hadislerden seçmeler ve tiyatro gösterisi sunuldu.

Ardından sahneye 30 Ekim TOKİ öğrencilerinden 12 yaşındaki Gökçe Çenşi geldi. Dursun Ali Erzincanlı'nın '40 Yaşındasın' şiirini okuyan Çenşi, şiirine başlar başlamaz gözyaşlarını tutamadı. Çenşi sık sık gözyaşlarını silse de şiiri sonuna kadar yanaklarından süzülen gözyaşlarıyla okudu. Salondakiler de Çeşni ile birlikte gözyaşlarına hakim olamadı. Çenşi, şiirin tamamlanmasıyla da koşarak sahneden ayrıldı. Perde arkasına geçen Çenşi’nin gözyaşları uzun süre dinmedi. Çenşi'yi teselli etmeye gelen arkadaşları da gözyaşına boğulunca adeta duygu seli yaşandı. Sahne arkasına gelen annesi Meryem Çenşi'de kızını teselli etmeye çalıştı ve elleriyle kızının gözyaşlarını sildi.

2 günde ezberlediği şiiri provalarda okurken de duygulandığını söyleyen Gökçe Çenşi, program anında sahnede okuduğu sırada kendini tutamadığını ve o an Peygamberimiz Hz. Muhammed'i (sav) salonda hissettiğini belirtti. Gökçe 'Niçin ağladın?' sorusu üzerine, 'O, olmasaydı biz bunları belki yaşıyor olamazdık.' dedi ve yeniden hıçkırıklara boğuldu. Gökçe, 'O anda neler hissettin?' sorusunu da 'O, bizler için ne fedakarlıklar yapmış bizler para için bakın neler yapıyoruz. O, bizim için kendini düşünmemiş. Bizim için o Bedir Savaşı'nda o kadar kişinin hayatını kurtarmış. O an sanki Peygamberimiz gerçekten salona gelmiş gibi hissettim. Sanki bizi orada dinliyormuş gibi hissettim. Sanki gerçekten yanımızdaymış gibi hissettim.' diye konuştu. Gökçe ayrıca Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle gözyaşlı içinde, 'Yarabbi bugün bütün dualarımızı kabul eyle, ne olur Yarabbim' duasını yaparak annesiyle birlikte salondan ayrıldı.

Program 3 kız öğrencinin Kur'an-ı Kerim tilavetiyle son buldu.
CİHAN

Yorumlar