12 camide hatimle teravih namazı kılınacak

Erzurum'da Ramazan süresince il genelinde 12 camide hatimle teravih namazı kılınacağı bildirildi. Ortopedik engellilerin teravih ve vakit namazlarını rahat kılabilmesi için de bazı camilerde tekerlekli sandalye rampası yaptırıldı. Erzurum İl...

Google Haberlere Abone ol
12 camide hatimle teravih namazı kılınacak

Erzurum'da Ramazan süresince il genelinde 12 camide hatimle teravih namazı kılınacağı bildirildi. Ortopedik engellilerin teravih ve vakit namazlarını rahat kılabilmesi için de bazı camilerde tekerlekli sandalye rampası yaptırıldı.

Erzurum İl Müftüsü Hasan Çınar, Ramazan hazırlıklarıyla ilgili müftülük binasında basın toplantısı düzenledi. Çınar, Ramazan sürnesince Aziziye Dadaşkent, Oltu Aslanpaşa, Palandöken Ramiz Efendi, Suat Aslan, Pasinler Çamlıca, Yakutiye Dervişağa, Gürcükapı, Kurşunlu, Narmanlı, Gez ve Nişancı camilerinde hatimle teravih kılınacağını ifade etti. Çınar, teravih namazlarının ikişer rekat olarak kılınacağını dile getirdi.

Kadın ve çocukların teravih namazına katılımına da önem verdiklerine işaret eden Müftü, "Çocuk ve kadınların camiye gelmesi teşvik edilmeli. Çocuklara karşı hoşgörülü ve anlayışlı olmaları konusunda cemaatten ve cami görevlilerinden ricada bulunuyoruz." dedi.

İl Müftüsü, Sakal-ı Şerif'in 52 camide ziyaretinin yapılacağını kaydetti. Ramazan süresince kendisi de dahil olmak üzere cezaevleri, sevgi evleri, huzurevleri gibi toplumun dezavantajlı gruplanının bulunduğu mekanların da din adamları tarafından ziyaret edileceğine değinen Çınar, "Ramazan'da yatalak hastalarımızı, mahkumlarımızı, yetim çocuklarımızı, şiddet mağduru kadınlarımızı ziyaret edip gönüllerini alacağız." ifadelerini kullandı.

İl Müftüsü Hasan Çınar, güzel bir sünnet olan itikafın toplumda yaygınlaşmasından yana olduğunu anlattı. Camilerde itikafa gireceklerin ilçe müftülüklerine müracaatının gerekitğine değinen Müftü, "İtikafa girmek istyen erkekler camilerde izin almak suretiyle girebilirler. Eskiden çok sayıda kişi camilerde itikafa girerdi. Bu güzel sünneti yeniden canlandırmak için çalışacağız. Güzel bir sünneti canlandırmak şehadet sevabı gibidir. İtikafa ayrıca kadınlarımız evlerinde girebilirler." şeklinde konuştu.

Sazlı çalgılı Ramazan eğlencelerinin camilerden uzakta yapılması gerektiğine dikkat çeken Müftü Çınar, "Camiler kutsal mekanlardır. Meleklerin içinde sürekli bulunduğu camilerin yakınında, çevresinde teravih saatlerinde sazlı sözlü eğlencelerin düzenlenmesi hoş ve güzel bir şey değil." ifadelerini kullandı.

Müftü, Erzurum'dan bu yıl için 363 hacı adayının kutsal topraklara gideceğini de sözlerine ekleyerek, "Hac için bu yıl Erzurum'dan 363 hacı adayımızın kaydını yaptık. Umre için bin 711 kişi müracaatta bulundu. Bunların 150'si Ramazan'da umre yapacak. Diğer yarısı da Ramazan'ın 15'inden sonra umre yapacak." şeklinde konuştu. CİHAN

Yorumlar