110 farklı üniversiteyle anlaşmalar yapan AKÜ 12 bin 476 öğrenciyi mezun etti

Afyon Kocatepe Üniversitesi'nden (AKÜ) bu sene 12 bin 476 öğrenci mezun oldu. Atatürk Kongre Merkezinde düzenlenen tören de çeşitli fakültelerden dereceye giren öğrencilere belge ve hediyeleri verildi. AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, yetişmiş...

Google Haberlere Abone ol
110 farklı üniversiteyle anlaşmalar yapan AKÜ 12 bin 476 öğrenciyi mezun etti

Afyon Kocatepe Üniversitesi'nden (AKÜ) bu sene 12 bin 476 öğrenci mezun oldu. Atatürk Kongre Merkezinde düzenlenen tören de çeşitli fakültelerden dereceye giren öğrencilere belge ve hediyeleri verildi.

AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, yetişmiş insan gücüne olan ihtiyacın arttığı günümüzde üniversitelere büyük iş düştüğünü belirterek, üniversitelerin sürekli kendilerini yenilemeleri, değişime ayak uydurabilen, dünya standartlarında eğitim kalitesi sunabilen, öğrenmeyi öğreten, çok sesliliğe önem veren, uluslararası arenada yer tutabilen özgün bir kurum olması gerektiğini söyledi. Solak, AKÜ olarak Erasmus Değişim Programı kapsamında çeşitli Avrupa ülkelerinden 110 farklı üniversite ile ikili anlaşma imzaladığını kaydetti. Solak yapılan anlaşmalar neticesinde bugüne kadar 650 dolayında öğrenci ve 550’yi aşkın personelin Erasmus değişim faaliyetlerinden yararlandığını belirtti.

Solak, ‘Mevlana Değişim Programı’ kapsamında, dünyadaki yüksek öğretim kurumları ile öğrenci- öğretim elemanı değişimini gerçekleştirmek amacı ile üniversite de ‘Mevlana Değişim Programı Ofisi’ kurulduğunu, şu ana kadar Amerika, Japonya, Azerbaycan, Sri Lanka, Bosna-Hersek, Arnavutluk, Kırgızistan’da bulunan 10 üniversite ile protokol imzaladıklarını anlattı.

"ÜNİVERSİTE HIZLA BÜYÜYOR"

Solak, üniversitede fiziki bina, laboratuvar ve sosyal tesislere yönelik çalışmalarını devam ettiğini ifade ederek, poliklinik binası, amfi derslikler binası ile 3 bin kişi kapasiteli merkezi yemekhane binası, 75 laboratuvar kapasitesi eğitim binası, merkez kütüphane önü rekreasyon alanı olmak üzere 5 adet tesisin önümüzdeki ağustos- eylül döneminde hizmete açılacağını anlattı. Mustafa Solak, Afyonkarahisar başta olmak üzere AKÜ 180 Yataklı Onkoloji ve Hematoloji Hastanesi Projesine ilişkin proje ihalesi çalışmalarının başladığını, çalışmalarının tamamlanmasının ardından ihaleye çıkılacağını dile getirdi.

AKÜ’nün kaliteye ve bilgiye dayalı bir öğrenme ortamı sunan bir eğitim kurumu olduğunu ifade eden Solak, “AKÜ’nün bölgenin ve ülkenin kalkınmasına gerekli katkıyı sağlayan, çağdaş dünyayla entegre olmaya önem veren, modern iletişim ve bilgi teknolojilerini kullanan, yeniliklere ve patent geliştirmeye birinci derecede önem veren, dinamik ve etkileşimli eğitim sürecini esas alan, geleceğin ideal üniversitesi olabilmek için var gücüyle çalışmaktadır.” diye konuştu.

Açış konuşmalarının ardından, dereceye giren mezun öğrencilere protokol üyeleri tarafından belgeleriyle birlikte ödülleri verildi. Tören, öğrencilerin geleneksel kep atma töreni ve düzenlenen kokteylin ardından sona erdi.

CİHAN

Yorumlar