11 aydır tutuklu olan 8 öğrenci serbest bırakıldı

Erzurum'da KCK operasyonlarında 11 aydır tutuklu olan 8 öğrenci bugün görülen 5. duruşmasında serbest bırakıldı. Geçen yıl haziran ayında “KCK” operasyonlarında gözaltına alınan Atatürk Üniversitesi öğrencileri Engin Esen, Reşit...

Google Haberlere Abone ol
11 aydır tutuklu olan 8 öğrenci serbest bırakıldı

Erzurum'da KCK operasyonlarında 11 aydır tutuklu olan 8 öğrenci bugün görülen 5. duruşmasında serbest bırakıldı.

Geçen yıl haziran ayında “KCK” operasyonlarında gözaltına alınan Atatürk Üniversitesi öğrencileri Engin Esen, Reşit Aslan, Muhammed Reşit Binici, Serhat Bozkurt, Mehmet Bayram, Eşref Şık, Mesut kılıçlı ve Heybettulah Esmer’e bugün Erzurum 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan davanın 5. duruşmasında beraat çıktı. Duruşma sırasında öğrencilerin aileleri, arkadaşları ve İHD Erzurum şubesi yöneticileri de Adliye önünde hazır bulundu. Emniyet güçlerinin geniş güvenlik önlemleri aldığı görüldü.

Engin Esen’in babası Ferzende Eser, “Eğitim hakları engellendi 1 yıl okulu uzattılar bunu bilinçli bir şekilde yaptılar. Sonunda bırakıldılar ama bu adalet değildi 11 ayın hesabını kimse vermeyecekti boşu boşuna 11 ay yattılar.” dedi.

Adliyenin önünde toplanan öğrenci grubu berat kararın açıklamasından sonra söyledikleri şarkılar eşliğinde halaylar çekti.

CİHAN

Yorumlar