10. Tanker Üs Komutanı Tuğgeneral Van hakkında suç duyurusu

Adana’da bazı sendika ve dernek temsilcileri, FETÖ elebaşı Fettullah Gülen ile tutuklanan 10. Tanker Üs Komutanı Tuğgeneral Van hakkında suç duyurusunda bulundu

Google Haberlere Abone ol
10. Tanker Üs Komutanı Tuğgeneral Van hakkında suç duyurusu
Adana’da bazı sendika ve dernek temsilcilerince FETÖ elebaşı Fettullah Gülen ile tutuklanan 10. Tanker Üs Komutanı Tuğgeneral Bekir Ercan Van hakkında suç duyurusunda bulunuldu.

Adliye binası önünde sendika ve dernekler adına açıklama yapan Memur-Sen Adana İl Temsilcisi Mehmet Sezer, 15 Temmuz gecesi yapılan darbe girişiminin demokrasi tarihine kara bir leke olarak geçeceğini söyledi.

FETÖ/PDY üyelerinin, liderleri Fethullah Gülen’in talimatıyla halkın üstüne kurşun sıktığını, Gölbaşı’nda özel harekat polislerini şehit ettiğini, pek çok kamu kurumuna zarar verip milli irade yeri TBMM’yi ve Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ni bombaladığını dile getiren Sezer, şunları kaydetti:

"Cumhurbaşkanımız öldürülmek istenmiştir. Terörist vatan hainlerinin girişimleri, Türk Silahlı Kuvvetlerindeki vatan sevdalısı askerlerin verdiği tepki, kahraman emniyet mensuplarımızın bu konuda göstermiş olduğu kararlılık ve aziz milletimizin yeni bir Çanakkale destanı yazarak, milyonların sokağa dökülüp darbecilere karşı duruşu ile engellenmiş ve hainler amaçlarına ulaşamadan etkisiz hale getirmişlerdir. Yapılan hain girişimin engellenmesindeki en büyük rol halkımızındır."

Konuşmaların ardından 11 sendika ve dernek temsilcisi, darbe girişiminde bulunduğu iddiasıyla FETÖ elebaşı Fetullah Gülen ve tutuklanan 10. Tanker Üs Komutanı Tuğgeneral Bekir Ercan Van hakkında Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

Yorumlar