10 Liraya Aldığı Balığa 30 Bin Lira Teklif Ettiler

Konya'da 10 liraya aldığı florhrn cinsi balığın üzerindeki 'Allah' yazısını fark eden Mehmet Yılmaz '30 bin lira teklif ettiler satmadım' dedi.

Google Haberlere Abone ol
10 Liraya Aldığı Balığa 30 Bin Lira Teklif Ettiler

Konya'da yaşayan kasap Mehmet Yılmaz (29), iki sene öncelikle 10 liraya aldığı florhrn cinsi akvaryum balığının üstünde bir ay öncelikle Arapça yazıya aynı biçim görünce cami imamına gösterdi.

BİR AN OLSUN YANINDAN AYIRMIYOR

İmamın balığın üstünde 'Allah' yazdığını söylemesi üstüne Yılmaz, 7 din adamına daha yazıyı okuttuğunu anlatım etti. Balığı yanından ayırmayan Yılmaz, sabah işe onu da götürüyor, akşam da evine onunla dönüyor.

RENK DEĞİŞTİREBİLİYOR

Habertürk'ün haberine göre; Balığı aldığında 5 maaş bir yavru olduğunu, üstündeki yazıları ise takribî bir ay öncelikle ayrım ettiğini belirten Yılmaz, 'Balığın öteki bir ayrıcalığı olduğu ortama oranla renk değiştirmesi. Suyun dışına çıktığı vakit rengi kararıyor. Akvaryumun zeminine ak çakıl taşı koyuyoruz, beyaza dönüşüyor' dedi.

'YAZILAR BİRBİRİNE ÇOK YAKIN'

Balığın her iki tarafında da arapça yazılar olduğunu belirten Yılmaz, 'Yazılar birbirine aşırı yakın, birileri içiçe girmiş. Arapça bilenler okumakta zorluk çekti' diye konuştu.

'30 BİN LİRA TEKLİF ETTİ, SATMADIM'

Olayın çarşıda kulaktan kulağa yayıldığını ve duyan 60 yaşlarındaki bir bireyin balığı bakmaya geldiğini ifade eden Mehmet Yılmaz 'Balığı görünce ağlamaya başladı. Bir vakit sonra balığı kendisine satmam için 30 bin lira Öneri etti. Kabul etmedim. Ara paradigma gelip balığı izliyor' dedi.

Kaynak: HABERLER.COM

Yorumlar