1 Mayıs 1977’de ölenler Kazancı Yokuşu’nda anıldı

Sendika ve sivil toplum örgütü temsilcileri 1 Mayıs 1977 yılında hayatını kaybeden 34 kişiyi öldürüldüğü yer olan Taksim Kazancı Yokuşu’nda andı. 1 Mayıs tarihinde Taksim’in kutlamalara kapatılmasına tepki gösteren sendika yöneticileri,...

Google Haberlere Abone ol
1 Mayıs 1977’de ölenler Kazancı Yokuşu’nda anıldı

Sendika ve sivil toplum örgütü temsilcileri 1 Mayıs 1977 yılında hayatını kaybeden 34 kişiyi öldürüldüğü yer olan Taksim Kazancı Yokuşu’nda andı. 1 Mayıs tarihinde Taksim’in kutlamalara kapatılmasına tepki gösteren sendika yöneticileri, AK Parti karşıtı herkesi 1 Mayıs’ta Taksim’e davet etti.

Anma etkinliği kapsamında sendika üyeleri Taksim Meydanı’nda toplandı. DİSK, KESK, TTB üyelerinin yanı sıra CHP milletvekili Süleyman Çelebi, CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı da anma etkinliğine katıldı. Grup 'Yaşasın 1 Mayıs', ‘1 Mayıs’da 1 Mayıs alanındayız’ sloganları eşliğinde Kazancı Yokuşu'na yürüdü.

Burada basın açıklaması yapan, DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu, "Bugün burada 1 Mayıs 1977'de kaybettiklerimizi anmak için bir araya geldik. Tüm emekçi ve halkı 1 Mayıs’ta Taksim’de omuz omuza olmaya çağırıyorum. Bu ülkede AKP iktidarına karşı muhalefet eden herkesi Taksim iradesine sahip çıkmaya çağırıyorum. Bugün Başbakan kendisine muhalefet eden herkesi baskı altına alabilmek için Taksim Meydanı’nı kapatıyor. Taksim iradesine sahip çıkmak geleceğe sahip çıkmaktır.” dedi.

Diğer sendika yöneticileri de 1 Mayıs’ta Taksim’in kapatılmasına tepki göstererek, 1 Mayıs günü Taksim’e geleceklerini ifade etti.

Açıklamanın ardından anma etkinliğine katılanlar Kazancı Yokuşu’nda 1 Mayıs 1977 tarihinde ölenler anısına karanfil bıraktı. Yoğun yağmur altında İstiklal Caddesi’nde yürüyüşe geçen grup, Şişhane’de 1989 yılında öldürülen Mehmet Akif Dalcı'yı da andıktan sonra olaysız dağıldı. CİHAN

Yorumlar