1 buçuk yaşındaki Muammer'in ölümüyle 2 kişinin görev yeri değiştirildi

Sağlık Bakanlığı, Van'ın Gürpınar ilçesine bağlı Yalınca köyü Çalık mezrasında hayatını kaybeden 1,5 yaşındaki Muharrem Taş'ın ölümüyle ilgili yapılan soruşturmayı tamamladı.

Google Haberlere Abone ol
1 buçuk yaşındaki Muammer'in ölümüyle 2 kişinin görev yeri değiştirildi

Sağlık Bakanlığı, Van'ın Gürpınar ilçesine bağlı Yalınca köyü Çalık mezrasında hayatını kaybeden 1,5 yaşındaki Muharrem Taş'ın ölümüyle ilgili yapılan soruşturmayı tamamladı. Van 112 Komuta Kontrol Merkezi'nde görevli bir acil tıp teknisyeni ile 112 Acil hekiminin Muharrem Taş'ın ölümünde kusurlu bulunduğu belirtilen soruşturma raporunda, “İlgili kişiler hakkında gerekli disiplin cezalarının verilmesi ve görev yerlerinin değiştirilmesine karar verilmiştir.” denildi.

Sağlık Bakanlığı, Van'ın Gürpınar ilçesine bağlı Yalınca köyü Çalık mezrasında hayatını kaybeden 1,5 yaşındaki Muharrem Taş'ın ölümüyle ilgili başlatılan soruşturma hakkında yazılı bir açıklama yaptı. Van ili Gürpınar ilçesi Yalınca Köyü Çeli mezrasında hayatını kaybeden Muharrem Taş’ın ölümü ile ilgili olarak Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu’nun talimatı ile yapılan soruşturmanın neticelendiği belirtilen açıklamada, “Van 112 Komuta Kontrol Merkezi'nde görevli bir acil tıp teknisyeni ile 112 Acil hekiminin görev kusuru bulunduğu anlaşıldığından, ilgili kişiler hakkında gerekli disiplin cezalarının verilmesi ve görev yerlerinin değiştirilmesine karar verilmiştir.” ifade edildi. Açıklamada ayrıca konuyla ilgili olarak Jandarma Karakolu ile İl Özel İdare şantiye görevlileri hakkında gerekli incelemenin yapılması için raporun bir örneğinin Van Valiliği'ne gönderildiği vurgulandı.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Muammer Taş’ın ölümüne ilişkin açılan soruşturmayla ilgili, "Henüz müfettiş raporu bana gelmedi, tamamlanmadı. Dolayısıyla şu anda daha ileri bir cümle söylemek durumda değilim. atası olan, yanlışı olan onun bedelini ödeyecek” açıklamasında bulunmuştu.
CİHAN

Yorumlar