Yargıtay FETÖ kumpasını bozdu, 2 tahliye

Adıyaman Vahdet-Der'e kurulan kumpasla ceza alan Mustafa Yetiş ile Ahmet Kalan, Yargıtay bozma kararından sonra tahliye edildi

Google Haberlere Abone ol
Yargıtay FETÖ kumpasını bozdu, 2 tahliye

2010 yılında FETÖ yargısı tarafından Adıyaman Vahdet-Der'e kurulan kumpasla ceza alan Mustafa Yetiş ile Ahmet Kalan, Yargıtay'ın, verilen cezaların hukuksuz olduğu yönünde verdiği kararın ardından tahliye edildiler.

Malatya 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesinin 8 Eylül 2011 tarihinde Adıyaman Vahdet-Der üyelerine verilen cezanın infazı Yargıtay 16'ncı Ceza Dairesine yapılan itiraz sonucunda durduruldu.

Yargıtay'ın verilen cezaların hukuksuz olduğu yönünde karar vermesinin ardından FETÖ kumpası mağdurları Mustafa Yetiş ile Ahmet Kalan tahliye edildi. Yetiş ile Kalan, tutuksuz bir şekilde yeniden yargılanacak.

6 sanıklı Vahdet-Der dosyasında 2 kişi geçtiğimiz aylarda cezalarını tamamlayarak tahliye olmuştu. Dosyadaki 2 kişi ise yurt dışına çıkma zorunda kalmışlardı. İçerdeki mağdurlar Mustafa Yetiş ile Ahmet Kalan'ın da Yargıtay kararının ardından tahliye edilmesiyle bu dosyadan içeride kalan olmadı.

Yargıtay, ayrıca Yetiş ile Kalan'ın tahliyesiyle birlikte denetimli serbestlik kapsamında düzenli olarak imza atması gereken İsmail Alpaydın ve Kamil Demiral'ın imza atmalarının kaldırılmasına ve haklarında yakalama kararı bulunan Ahmet Yıldırım ile Hüseyin Demir hakkındaki bu kararın da kaldırılmasına karar verdi.

Yetiş ve Kalan'ın tahliye edilmesinin ardından aileleri ve sevenleri onları cezaevi kapısında büyük bir sevinçle karşıladı.

Kaynak: İLKHA

Yorumlar