Şehit savcının katiliyle arkadaş çıktı

Bayrampaşa saldırganlarından Berna Yılmaz'ın İstanbul Adliyesi'ne girerek Savcı Kiraz'ı şehit eden DHKP-C'li militanla arkadaş olduğu ortaya çıktı

Google Haberlere Abone ol
Şehit savcının katiliyle arkadaş çıktı

Son Haberler Logo

İstanbul Bayrampaşa'da bugün Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğüne silahlı ve el bombalı saldırıda bulunan ve sonrasında etkisiz hale getirilen teröristlerden Berna Yılmaz'ın, Savcı Mehmet Selim Kiraz'ın katiliyle arkadaş olduğu ortaya çıktı. 

Malatya'da 1989 yılında doğan Yılmaz'ın ailesinin KKTC'de ikamet ettiği ve 2010 yılında gerçekleştirdiği protesto öncesi ve sonrasında Ankara Emniyet Müdürlüğünün Yılmaz ailesine ulaşarak kızları Berna'nın örgüt üyesi olma potansiyeli olduğunu belirtmesine rağmen, aileden hiç kimsenin emniyetle irtibata geçmediği öğrenildi.

Emniyet kayıtlarında Berna Yılmaz ile Birsen Kars ve Hatice Ruken Kılıç isimli şahısların da terör nitelikli şahıs şüphesiyle arama kayıtlarının bulunduğu bilgisi yer aldı.

İstanbul Adalet Sarayında 31 Mart 2015'te rehin alınarak şehit edilen Savcı Mehmet Selim Kiraz'ın katillerinden terör örgütü DHKP-C üyesi Bahtiyar Doğruyol'un da Yılmaz'ın Ankara Üniversitesi Dil Tarih ve Coğrafya Fakültesinden okul arkadaşı olduğu bildirildi.

Yorumlar