Satrançta hedef 1 milyon lisanslı sporcu

Türkiye Satranç Federasyonu (TSF), lisanslı sporcu sayısını 650 binden 1 milyona yükseltmeyi hedefliyor

Google Haberlere Abone ol
Satrançta hedef 1 milyon lisanslı sporcu

Türkiye Satranç Federasyonu (TSF), lisanslı sporcu sayısını 650 binden 1 milyona yükseltmeyi hedefliyor.

TSF Başkanı Gülkız Tulay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'de satrancı daha iyi noktalara getirme çabalarının sürdüğünü belirterek, "Çalışmalarımız tüm yurtta oldukça başarılı bir noktaya geldi. Satranç konusunda oldukça güzel bir hareketlenme var. Bu da bizi mutlu ediyor." dedi.

Yeni projelere imza atacaklarını anlatan Tulay, "Özellikle geçen yıl anaokulu ve ilkokullarda satrancın yaygınlaştırılması amacıyla başlattığımız 'Doğru Hamlede Buluşalım' projesi, Türkiye'de satrancın gelişmesine önemli katkı sundu. Bu projenin daha da yayılmasını hedefliyoruz." diye konuştu.

Yurt genelinde 650 bini aşkın lisanslı sporcularının bulunduğunu ifade eden Tulay, "Bu da oldukça önemli bir rakam. Hedefimiz 1 milyon lisanslı sporcuya ulaşmak. Bu kesinlikle hayal değil. Yapacağımız yeni projelerle bu sayıya ulaşabiliriz. Özellikle okullarda yürüttüğümüz projeler ve ulaştığımız sonuçlarla Türkiye'nin Avrupa ülkelerinin önüne geçtiğini gördük. Bu da ayrıca gurur verici." ifadelerini kullandı.

Yıl boyunca çeşitli illerde önemli turnuvalar yaptıklarını ve şampiyonalar düzenlediklerini kaydeden Tulay, "Açıkçası çok yoğun faaliyetleri olan bir federasyonuz. Özellikle gerçekleştirdiğimiz uluslararası turnuvalara çok yoğun katılım oluyor. Bu turnuvaları dünya çapındaki sporcular her yıl özlemle bekliyor." değerlendirmesinde bulundu.

SATRANÇ DERSİ GELİYOR

Yakın bir zaman içerisinde satrancın üniversitede ders olarak öğretileceğini söyleyen Tulay, şöyle devam etti:

"Satrancı anaokullarından başlatarak herkes tarafından oynanabilecek seviyeye getirmek istiyoruz. Satranç yaş, cinsiyet ve engel tanımıyor. 7'den 77'ye herkes bu sporu oynayabiliyor. Şu ana kadar Spor Toto Teşkilat Başkanlığının da desteğiyle bin okulda satranç sınıfları açtık. Yine üniversitelerde satranç bölümü açılması noktasında çalışmalarımız sürüyor. Süleyman Demirel Üniversitesi ile güzel bir çalışma içerisindeyiz. Önümüzdeki dönemde satranç ders olarak okutulacak. İnşallah bunu satranç öğretmenliği bölümü olarak açacağız."

CUMHURBAŞKANININ SATRANÇ İLGİSİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın özellikle çocuklara ve gençlere sürekli satranç takımı hediye etmesinin çok önemli olduğunun altını çizen Tulay, şöyle konuştu:

"Sayın Cumhurbaşkanımıza bu anlamda çok teşekkür ediyoruz. Bugün satranç 650 bin lisanslı sporcuya ulaşmışsa bunda elbette sayın Cumhurbaşkanımızın gittiği her yerde satranç takımları dağıtmasının çok önemli katkısı ve etkileri vardır. Bu konuda bir kez daha kendisine çok teşekkür ediyoruz. Bunun bir örnek olduğunu da biliyoruz. Biz bundan dolayı çok memnunuz."

Gülkız Tulay, herkesi satranç oynamaya da davet ederek, özellikle çocukların satranç sporuyla ilgilenmelerinin son derece faydalı olacağını sözlerine ekledi.

Yorumlar