Sabancı suikasti sanığı 20 yıl sonra hakim karşısında

Özdemir Sabancı cinayetinin aranan faili İsmail Akkol 20 yıl aradan sonra ilk kez hakim karşısına çıktı

Google Haberlere Abone ol
Sabancı suikasti sanığı 20 yıl sonra hakim karşısında

Sabancı suikasti davasının sanığı terör örgütü DHKP-C üyesi İsmail Akkol'un yargılanmasına başlandı. Böylece Akkol 20 yıl sonra yargı önüne çıktı

İstanbul Adalet Sarayı'nda bulunan 18. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya tutuklu sanık İsmail Akkol ve avukatları hazır bulundu. Sabancı Ailesini duruşmada Avukat Vehbi Kahveci temsil etti. Sanık İsmail Akkol saat 10.36 da durusma salonuna alındı.

Mahkeme Başkanı, Fahriye Erdal hakkındaki yakalama emrini infaz edilmediğini İsmail Akkol hakkındaki yakalama kararının infaz edildiğini ve tutuklandığını hatırlattı. Mahkeme baskanı geçen celse İsmail Akkol'un kimlik tespitinin yapıldığı ve iddianameye karşı savunma yapması için iddianamenin sanık ve avukatlarına tebliğ edildiği belirtti. Söz alan sanık Akkol iddianameyi okuduğunu, ancak dosyanın tamamını eklerini de istediğini, ondan sonra savunma yapacağını söyledi. Akkol cezaevi koşullarını da anlattı. Duruşma Akkol'un konuşmasıyla devam ediyor.

9 Ocak 1996'da terör örgütü DHKP/C militanları Fehriye Erdal, İsmail Akkol ve Mustafa Duyar tarafından Sabancı Center'da düzenlenen silahlı saldırıda Özdemir Sabancı ile Toyotasa Genel Müdürü Haluk Görgün ve sekreter Nilgün Hasefe yaşamını yitirmişti. Fehriye Erdal'la birlikte yurt dışına kaçan İsmail Akkol için, Adalet Bakanlığı'nın talebi üzerine Interpol kırmızı bülten çıkarmıştı. Akkol'un izi 2000'li yılların başında Belçika'da bulunmuştu.

Eylemi birlikte gerçekleştirdiği Erdal'la birlikte bir süre Belçika'da yaşayan Akkol'un daha sonra Almanya'ya geçtiği, ardından da Yunanistan'a geldiği tespit edilmişti.

Yorumlar