ÖNDER'den İmam Hatip buluşmaları

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, "Sonuçları itibarıyla, bugün gördüğümüz öğrenci sayısı itibarıyla, Türkiye'deki etkinlikleri itibarıyla, nereden alırsanız alın başarılı olmuş bir projedir. Devletle milletin bütünleşmesine vesile olmuş olan bir projedir" dedi

Google Haberlere Abone ol
ÖNDER'den İmam Hatip buluşmaları

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, imam hatip okullarının geldiği noktaya ilişkin, "Sonuçları itibarıyla, bugün gördüğümüz öğrenci sayısı itibarıyla, Türkiye'deki etkinlikleri itibarıyla, nereden alırsanız, alın başarılı olmuş bir projedir. Devletle milletin bütünleşmesine vesile olmuş olan bir projedir." dedi.

ÖNDER İmam Hatipliler Derneği Ankara Temsilciliği tarafından, imam hatip okullarıyla ilgili, TBMM'deki gündemi değerlendirmek ve yasama çalışmalarına katkı sağlamak amacıyla, "Yeni Türkiye İnşasında Nitelikli Yenilik" konulu Ankara Buluşmaları toplantısı düzenlendi.

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, toplantıda yaptığı konuşmada, imam hatip liseleri meselesinin, Türkiye'deki en önemli müşterek toplumsal davalardan biri olduğunu belirterek, Cumhuriyet tarihi boyunca imam hatip okulları meselesinden başka başarılı bir sosyal proje olmadığının söylenebileceğini ifade etti.

Kurtulmuş, "Sonuçları itibarıyla, bugün gördüğümüz öğrenci sayısı itibarıyla, Türkiye'deki etkinlikleri itibarıyla, nereden alırsanız alın başarılı olmuş bir projedir. Devletle milletin bütünleşmesine vesile olmuş olan bir projedir.'" diye konuştu.

"HALA UNUTMADIĞIMIZ TEVFİK İLERİ VARDIR"

İmam hatip liseleri serüveninin, aslında Türkiye'de demokrasinin, insan hakları ve özgürlüklerinin gelişiminde çok somut bir gösterge olduğunu anlatan Kurtulmuş, imam hatip liselerinin geçmiş yıllarda yaşadığı sıkıntılara değindi.

"Tevfik İleri" ismini imam hatiplilerin unutmayacağını vurgulayan Kurtulmuş, "Hala unutamadığımız bir Tevfik İleri vardır. Niçin? Siyasette o gün konuşabilecek, irtibata geçilecek tek adam o olduğu için. Şimdi bir masanın etrafında çok sayıda imam hatipli arkadaşımız var. Bu çok güzel bir durum. Bunların yanı sıra milletvekillerimiz, bakanlarımız, Cumhurbaşkanımız var. Bürokraside hangi kapıyı açsak, o kapının arkasında bir imam hatipli var. Ama o zaman bir tane adam var. O da bu davaya inanmış bir adam." ifadelerini kullandı.

"ESAS İŞİMİZ ŞİMDİ BAŞLADI"

Dün yokluk imtihanını başarıyla vermiş olanların getirdiği bir davayla bugün karşı karşıya bulunduklarını belirten Kurtulmuş, şöyle devam etti:

"Bizim sınavımız, yokluk sınavı değil, varlık sınavıdır. Daha zor olan bir sınavdır. Daha çok adamımız ve imkanımız var. Bugün bunun kıymetini bilmek, bu varlık imtihanını iyi vermek mecburiyetindeyiz. Burada somut olarak yine her sivil toplum kuruluşumuz kendi alanında çalışmalar yapsın. Bu anlamda ÖNDER'i de bir ihtisas kurumu olarak gördüğümüzü ifade etmek isterim. 'İmam hatiplerin sayısı çoğaldı, çok sayıda imam hatipli kilit noktalara geldi' diye meselemiz bitmiş değil. Esas işimiz şimdi başlamıştır. Dolayısıyla hem varlık sınavını iyi vermek hem de bu kadar imkanlar içerisinde en iyi sonucu alabilmek, bu projeyi çok daha başarılı bir hale getirebilmek hepimizin görevidir."

"Ankara Buluşmaları" toplantısına Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş'un yanı sıra İçişleri Bakanı Efkan Ala, AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, TBMM Güvenlik ve İstihbarat Komisyonu Başkanı ve Ankara Milletvekili Emrullah İşler, AK Parti Genel Sekreteri Abdülhamit Gül, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, ÖNDER İmam Hatipliler Derneği Genel Başkanı Halit Bekiroğlu, 40'tan fazla milletvekili, dernek yöneticileri ve çok sayıda davetli katıldı.

 

Yorumlar