Nazimiye'de 2 terörist öldürüldü, kaçanların yolları tutuldu

Tunceli'nin Nazimiye ilçesine sızmaya çalışan PKK'lı teröristlerle çıkan çatışmada 1 asker şehit oldu. Uzun süre devam eden çatışmalarda 2 terörist ele geçirildi, kaçan teröristlerin yakalanması için bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldı

Google Haberlere Abone ol
Nazimiye'de 2 terörist öldürüldü, kaçanların yolları tutuldu
Tunceli'nin Nazımiye ilçesinde gece sabaha doğru saldırı düzenleyen teröristlerle güvenlik güçler arasında yoğun çatışmalar yaşandı. Sabah saatlerinde bir askerin şehit olduğu öğrenilen çatışmalarda, ilerleyen saatlerde 2 iki teröristin öldürüldüğü tespit edildi. Çatışmaya katılan diğer teröristler ise ilçedeki araçları ateşe vererek kaçmaya çalıştı. Jandarma ve polis özel harekat teröristlerin kaçış yollarını tuttu. 

Alınan bilgiye göre, sabaha karşı Nazimiye ilçesinde ilçe jandarma ve ilçe emniyet amirliğine eş zamanlı saldırı düzenleyen teröristler ile güvenlik güçleri arasında çatışma çıktı.

Çatışmada, teröristlerce açılan ateş sonucu 1 asker şehit oldu, 3 polis memuru da yaralandı.
Yaralı iki polis memuru askeri helikopterle Tunceli Devlet Hastanesine getirildikten sonra yapılan ilk müdahalenin ardından askeri helikopterle Elazığ Fırat Üniversitesi Hastanesine sevk edildi.

2 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

Sağlık ocağı bahçesinde 1'i kadın 2 PKK'lının ölü ele geçirildiği çatışmada sağlık ocağına çok sayıda mermi isabet ettiği öğrenildi. Sabah saat 06.30'a kadar çatışmanın devam ettiği daha sonra PKK'lıların ilçede birçok aracı gasp ederek ilçe dışına çıkmaya çalıştığı kaydedildi.

RESMİ VE ÖZEL ARAÇLARI ATEŞE VERDİLER

İlçeye sızan PKK'lıların hükümet konağı ile özel idare genel sekreterliği binalarını da yoğun ateş altına aldıkları öğrenilirken, özel idare genel sekreterliği binasında ve birçok aracın ateşe verildiği, çıkan yangınların ise devam ettiği belirtiliyor.

KAÇIŞ YOLLARI TUTULDU

İlçenin kenar mahallerinde de şiddetli çatışmaların yaşandığı belirtilirken, ilçe dışındaki ormanlık alana kaçmaya çalışan PKK'lıların etkisiz hale getirilmesi için Tunceli İl Jandarma Komutanlığı tarafından bölgeye jandarma ve polis özel harekat birlikleri sevk edildi. Karma birlikler, ilçeden çıkarak kaçmaya çalışan PKK'lı grupların geçiş güzergahlarını kesmeye çalışırken, bu bölgelerde de yoğun çatışmaların yaşandığı haberleri alınıyor. Ayrıca 2 kobra helikopterinin de PKK'lıların bulunduğu alanları sürekli bombardıman altında tuttuğu öğrenildi.

AMBULANSLARI DA ATEŞE VERDİLER

Teröristlerce yakılan iki ambulans, belediye ekiplerince söndürüldü. Saldırı düzenleyen terörist grubun etkisiz hale getirilmesi için bölgeye çok sayıda takviye birlik gönderilirken, hava destekli operasyon başlatıldı.

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI İLAN EDİLDİ

Tunceli Valiliği sabah saatlerinde aldığı bir kararla, Nazımiye ilçesi kent merkezinde ikinci bir emre kadar sokağa çıkma yasağı ilan etti.

Güvenlik kaynaklarınca, Nazımiye ilçesinde teröristlerce ilçe jandarma ve ilçe emniyet amirliğine eş zamanlı düzenlenen saldırının ardından, ilçe merkezinde ve çevresinde terör örgütü mensuplarının etkisiz hale getirilmesi, örgüt mensupları tarafından patlayıcı madde yerleştirilmesi ihtimali ile yapılabilecek tuzaklamaların tespit edilerek imhası ve vatandaşların can güvenliğinin korunması maksadıyla ikinci bir emre kadar sokağa çıkma yasağı ilan edildiği belirtildi.

GEÇEN YIL DA ŞEHRE SIZMIŞLARDI

PKK'lı teröristler geçen sene de aynı polis karakoluna saldırı düzenlemiş çıkan çatışmada 1 polis memuru şehit olurken 2 PKK'lı öldürülmüştü.

İlçeye giriş ve çıkışlar askerler tarafından kapatılırken, merkezden takviye birlikler getirildiği, jandarma ve emniyet binaları etrafında çatışmaların yoğunlaştığı, çevrede bazı binalarda yangınların çıktığı belirtildi. Çıkan çatışmalarda 1 asker şehit olurken, 3 polis de yaralandı.

Yorumlar

mahmut ilhan Allahım. Askerimize. Polisimize zaval verme. Bu çapulcular 79 mil.vatandaşı sindirecegini sanıyorlar bu itleri destekleyen.meclisteki PKK karın Allah belasını versin.güzel ülkemi karıştırmak için .ellerinden geleni yapıyorlar. Allahım ŞEHİTLERİMİZİN. MEKANINÍ CENNET EYLESİN.