Kumpas davasında iki gözaltı daha

Selam Tevhid'de kumpas soruşturması kapsamında biri hakkında görevden men cezası verilen 2 emniyet amiri daha gözaltına alındı

Google Haberlere Abone ol
Kumpas davasında iki gözaltı daha

"Selam Tevhid'de kumpas" soruşturması kapsamında biri hakkında görevden men cezası verilen 2 emniyet amiri daha gözaltına alındı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosunca yürütülen soruşturma kapsamında hakkında gözaltı kararı bulunan emniyet amiri Hamdi Yeter ile görevden men cezası verilen Abdurrahman Bişgin İstanbul Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

Adliyeye sevk edilmesi beklenen şüpheliler hakkında, "Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etme" ve "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçlarından işlem yapılacağı belirtildi.

Soruşturma kapsamında hakkında gözaltı kararı bulunan, aralarında eski Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele Daire Başkanı Cihangir Çelik'in de yer aldığı 6 şüpheli polis ise halen aranıyor.

SORUŞTURMA

İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili İrfan Fidan tarafından yürütülen ''Selam Tevhid'de kumpas'' soruşturması kapsamında, elde edilen yeni deliller doğrultusunda, İstanbul'daki kumpas sürecine benzer bir durumun FETÖ/PDY şüphelilerince Ankara'da yapılmaya çalışıldığı, söz konusu bu kumpasın da İsrail'den gelen bir ihbar üzerine başlattıkları tespit edilmişti. Bunun üzerine harekete geçen savcılık, aralarında bir merkez valisi ve üst düzey emniyet görevlilerinin de bulunduğu 26 kişi hakkında gözaltı kararı vermiş, 17 kişi yakalanmıştı.

Tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilen aralarında merkez valisi Ahmet Pek'in de bulunduğu 6 şüphelinin "Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etme" ve "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçlarından tutuklanmasına, diğer 11 şüphelinin ise serbest bırakılmasına karar verilmişti.

Gözaltı kararı verilenler arasında bulunan eski İstanbul İstihbarat Şube Müdürü Erol Demirhan, Paralel Devlet Yapılanması'nın "Tahşiyecilere kumpas" kurduğu iddiasıyla görülen dava kapsamında tutuklu bulunuyor.

 

Yorumlar