İnternetteki yalan haberlere dikkat edin

Ankara saldırısından sonra tekrar harekete geçen sosyal medya "troll"leri, yaydıkları gerçek dışı bilgilerle toplumda karışıklık oluşturmayı hedefliyorlar.

Google Haberlere Abone ol
İnternetteki yalan haberlere dikkat edin

İnternet teknolojisinin ilerlemesiyle birlikte kitlelerarası etkileşim hızlanmakta, bilgi paylaşımının gerçekleşmesi özellikle sosyal medya ile birlikte kolaylık sağlamaktadır. Bir içeriğin aynı anda milyonlarca kişiye ulaşabildiği sosyal medyada "troll" hesap olarak nitelendirilen hesaplar tarafından da yayılan dezenformasyona uğramış bilgiler, geniş halk kesimleri tarafından yayılabilmekte ve bu durum da toplumdaki karışıklığı tetiklemektedir. Özellikle internet kullanıcılarının toplumsal olaylardan sonra maruz kaldığı bu durumlar diğer tehlikeleri de beraberinde getirmektedir.

Ankara'daki terör saldırısından sonra harekete geçen 'troll'ler, Facebook, Twitter ve WhatsApp gibi, ülkemizde de milyonlarca kişinin kullandığı sosyal medya araçları üzerinden bilgi kirliliğine neden olacak mesajlar paylaşmaktırlar. Sosyal medya kullanıcılarının; "terör örgütü adına çalışan hackerlar sizi hackleyecek", "bu kesin bilgidir paylaşın, asker tanıdığımdan bilgi aldım, 20 Mart'ta patlama olacak" gibi dezenformasyona uğramış içerikler konusunda dikkatli olması ve bu yalanları paylaşmayarak toplumsal karışıklık isteyenlerin ekmeğine yağ sürmemesi gerekiyor.

Yorumlar