Hükümet ile STK'lardan 'kriz' toplantısı

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, sivil toplum kuruluşlarıyla Dolmabahçe'de 'insani kriz durumları'nda atılacak adımları görüştü

Google Haberlere Abone ol
Hükümet ile STK'lardan 'kriz' toplantısı

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya gelerek, insani krizlerde yapılacak yardımlar konusunu görüştü.

İstanbul'da Başbakanlık Dolmabahçe Ofisi'ndeki kahvaltılı toplantı, Akdoğan'ın başkanlığında Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) koordinatörlüğünde yapıldı.

Toplantıya, AFAD Başkanı Fuat Oktay ile Türk Kızılayı, Deniz Feneri, Yeryüzü Doktorları, İslam İşbirliği Teşkilatı, Dost Eli Derneği, Anadolu Platformu, Ensar Vakfı ve Aziz Mahmut Hüdayi Vakfı'nın da aralarında bulunduğu 25 dernek, vakıf ve sivil toplum kuruluşunun temsilcisi katıldı.

Toplantıda, insani krizlerde kamu kuruluşları ile sivil toplum kuruluşları, dernek ve vakıfların birlikte neler planlayabileceği, olası kriz durumlarında önümüzdeki dönemlerde yapılabilecek yardımlar, Suriye krizinde mültecilere yönelik yardım faaliyetleri gibi konular ele alındı.

Yorumlar