Erdoğan: Ya teslim olacaklar ya da...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, rahatsızlınarak hastaneye kaldırıldığı yönündeki haberlere sert çıkarak, "Buradayım. Dimdik ayaktayım, bütün çalışmalara da katılıyor. Kalp krizi falan geçirdiğim yok" dedi

Google Haberlere Abone ol
Erdoğan: Ya teslim olacaklar ya da...

Cumhurbaşkanı Recep Erdoğan, Kızılay Genel Kurulu'nda konuştu. Erdoğan, buradaki konuşmasında, ABD'de rahatsızlanarak hastaneye kaldırıldığı yönündeki haberlere tepki gösterdi. Erdoğan, "Buradayım. Dimdik ayaktayım, bütün çalışmalara da katılıyor. Kalp krizi falan geçirdiğim yok" dedi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çözüm Süreci'nin de bir daha başlamayacağını ima ederek, Türkiye'de hemen hemen her türlü yolu denediklerini söyledi.  'Teröristlerin önünde iki yol var' diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Ya teslim olacaklar, ya da bulundukları yerde etkisiz hale getirilecekler' diye konuştu. 

Bazı gazetelerde güvenlik güçleriyle ilgili yapılan haberlere de tepki gösteren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Buradan tüm güvenlik güçlerime sesleniyorum, terörle ve teröristlerle yürüttüğünüz mücadelede devletimiz de milletimiz de sonuna kadar sizin yanınızdadır. Güvenlik güçlerimizi canları pahasına yürüttükleri bu mücadeleden dolayı eleştirmeye, tahkir etmeye, tehdit etmeye kalkanlar karşılarında önce şahsımı ve ardından milletimi bulurlar, bunu bilmeleri lazım." dedi. 

Erdoğan, konuşmasında şunları kaydetti: "Geçmişteki birtakım yanlışları, hataları, eksikleri bugün yürütülen mücadeleye teşmil etmeye çalışanlar art niyetlidir. Terör örgütünün değirmenine bunlar su taşımaktadırlar. Ahlak, vicdan ve hukuk sınırları içinde mücadele yürüten her bir güvenlik görevlisi benim öz kardeşim, öz evladım mesabesindedir, canımdan bir parçadır. Bunun böyle bilinmesi lazım."   

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Terör örgütü yöneticileri ve onların güdümünde hareket edenler, zaman zaman müzakere, görüşme, çözüm gibi laflar ediyorlar. Ortada müzakere edilecek de görüşülecek de bir konu yoktur, bunun böyle bilinmesi lazım." dedi.

"Amerika'da yaptığımız her görüşmenin, attığımız her adımın başarısızlığa uğraması için adeta kendilerini yırttılar." ifadelerini kullanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti: Bunun için bölücü terör örgütünün, Ermeni çetecilerin, paralel ihanet çetesinin ortak gösterilerine destek vermekten, kalp krizi yalanına kadar sergilemedik çirkinlik bırakmadılar. Yapılanları, yazılanları, söylenenleri gördükten sonra inanın bana, Allah Türkiye'yi ve milletimizi bunlardan korusun demekten kendimi alamıyorum. Dimdik ayaktayım, kalp krizi geçirdiğimi söylüyorlar. Bir toplantıdan bir toplantıya koşuyoruz, 'Kalp krizi geçirdi' diyorlar. Bakıyorsunuz başka bir yerde, kendi ülkesine ve kendi milletine karşı böyle büyük nefret duyan, böylesine büyük bir kinle saldıran başka bir kesim var mıdır bilmiyorum. Zaman zaman bu hastalıklı ruh halini anlamaya çalışıyorum. Ama yaptıklarını koyacak bir yer, izah edecek bir kelime bulamıyorum. Türkiye, içerisindeki 79 milyon insanıyla birlikte batsa, bunlar bayram edecekler.

Yorumlar