Emniyet İstihbarat'a internetten sızıntı

Emniyet İstihbarat'ın merkezindeki bilgisayarlara sızıntı olduğu belirlendi. Sızıntıyı yapanların, verileri düzenli bir şekilde çaldığı ortaya çıktı

Google Haberlere Abone ol
Emniyet İstihbarat'a internetten sızıntı
Emniyet İstihbarat Daire Başkanlığı’ndaki bilgisayara casus yazılım programı yüklenmesine ilişkin soruşturmada 3 kişi gözaltına alındı.

Ergenekon, Balyoz, OdaTV, Askeri Casusluk, Hrant Dink suikasti, 17-25 Aralık operasyonları gibi birçok soruşturmanın başlangıç evresinin yürütüldüğü Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanlığı’ndaki (İDB) bilgisayara, internete bağlandığında doğrudan harekete geçen casus bir yazılım yüklendiği ortaya çıktı.

Programın, bilgisayarın mikrofonu aracılığıyla ortam seslerini, ekran görüntülerini, rakam ve harfleri, girilen siteler gibi verileri alabildiği ve kriptolu şekilde bir mail adresine gönderdiği tespit edildi.

Paralel yapı iddiasıyla yürütülen soruşturmada, altı kişiye gözaltı kararı çıkarıldı. İDB’de bilgisayara casus yazılımı yükleyen komiser Mehmet Serkan K.’la birlikte üç kişi gözaltına alınırken, şirket yetkilisi 

Yorumlar