Dursun Çiçek'ten 'paralel-CHP' itirafları

Balyoz ve Ergenekon davalarının mağdur isimlerinden Dursun Çiçek, Gülen Grubu eylemlerine giden CHP'li vekillerin genel merkezin baskısıyla hareket ettiğini belirterek, 'paralel yapılanma iddiasıyla süren operasyonlara destek verdi

Google Haberlere Abone ol
Dursun Çiçek'ten 'paralel-CHP' itirafları

CHP İstanbul Milletvekili Dursun Çiçek, Gülen grubunun eylemlerine katılan CHP'li vekiller için, "Basın özgürlüğü kapsamında genel merkezin görevlendirmesi ile bir görev olarak oraya gidiyorlar yoksa (CHP milletvekilleri) içlerine sinerek gitmiyorlar. Yoksa Paralel Yapının medyası olduğu için orada değiliz." dedi.

Paralel yapılanma operasyonlarına değinen Dursun Çiçek, "Bu politikanın ülkemiz için doğru olduğunu da düşünüyorum. Biz de bir an önce Silahlı Kuvvetler aleyhine çalışan, ajanlık yapan kişilerin silahlı kuvvetlerden temizlenmesini istiyoruz" diye konuştu. 

Türk Silahlı Kuvvetleri içindeki Paralel Yapıyla mücadelenin yeterince hızlı yürümediğini savunan Çiçek, bu durumun gerekçelerini şöyle anlattı: "Çalışmalar bizim de beklentimizin altında. Yavaş gidiyor. Gerekçesini de bize bu şekilde ifade ediyorlar. Terörle mücadele, Suriye ve delil bulmaktaki zorluklar. 3 tane temel nedeni var."

Çiçek, "Silahlı Kuvvetleri içindeki cemaat yapılanmasının yüzde 40'a ulaştığı" iddialarını ise kesin bir dille reddetti: Silivri'den çıktığım gün yüzde 10 demiştim, aynı görüşteyim . Zaten, Silahlı Kuvvetler'in eğitim anlayışı, dünya görüşü ile cemaatin dünya görüşü, cennet ve cehennem kadar farklı.

Yorumlar