Dink cinayetinin görüntülerini istihbarat almış

Dink cinayetine ışık tutabilecekken ‘silinen’ Akbank görüntülerini alan komiser tespit edildi. Artık terörle mücadele emniyet amiri olan C.A kayıp görüntülerle ilgili olarak kendisinden önce bankada bulunan iki istihbarat şube polisini işaret etti.

Google Haberlere Abone ol
Dink cinayetinin görüntülerini istihbarat almış

Cinayet günü Hrant Dink, tetikçi Ogün Samast ve bazı jandarma görevlileri sokaktaki Akbank şubesinin ATM (para çekme makinası) kamerasına takıldı. Cinayet günü bankadan alınan görüntünün  saat 10.00 ile 12.00 arasındaki bölümünün silinmiş olduğu belirlenmişti.

Görüntüleri alan kişinin  İstanbul Terörle Mücadele  Şube Müdürlüğü’nde görevli bir komiser olduğu görünüyordu. Ancak banka müdürü B. İ. tarafından tutulan tutanakta bu komiserin adı yoktu. Tutanakta imzası bulunan komiserin ifadesi alındı.

O dönem komiser, ifadeyi verdiği sırada emniyet amiri rütbesindeki C.A, banka müdürünün ifadelerini ve tutanaktaki imzanın kendisine ait olduğunu, doğruladı. Müdür yardımcılarının talimatı ile çevredeki güvenlik kameralarını topladığını anlattı.

Banka müdürü B.İ ifadesinde cinayetten sonra banka şubesinin içinde çok sayıda polis memuru olduğunu,  istihbarat dairesinden olduklarını ifade eden iki polis memurunun görüntüleri aldığını ifade etti. Banka müdürü bu iki istihbaratçının fiziki özelliklerini de tarif etti.

Bu ifadeyi, emniyet amiri C.A da doğruladı. C.A ifadesinde kendisi bankadayken istihbarat şube'den iki polisin de bankanın içinde olduğunu, kendilerinden önce bu polislerin görüntüleri aldığını anlattı.

El Cezire'nin Emniyet amiri C. A., bir soruşturmada İstihbarat polislerinin güvenlik kamera görüntülerini almasının normal bir uygulama olmadığını, çalışma yöntemi olarak toplanan görüntülerin gerekli görülmesi halinde Terör Şube tarafından İstihbarat Şubesine analiz için verildiğini vurguladı.

Yorumlar