Canlı bombalar 500 liralık daireyi 1400 liraya tutmuş

Ankara canlı bombası PKK'lı Seher Çağla Demir ile 2. canlı bomba olduğu düşünülen Özgür Ünsal, katliamdan kısa süre önce Gaziosmanpaşa'da 500 liralık bodrum kat daireyi 1400 liraya kiralamışlar

Google Haberlere Abone ol
Canlı bombalar 500 liralık daireyi 1400 liraya tutmuş

Son Haberler Logo

Ankara'da pazar günü meydana gelen bombalı saldırının faili PKK'lı Seher Çağla Demir ve olay anında yanında yer aldığı düşünülen Özgür Ünsal'ın eylemden önce Ankara Gaziosmanpaşa'daki bir evi kiraladıkları ve saldırıda kullanan aracı da bu süreçte kullandıkları ortaya çıktı.

Güvenpark'ta bombalı aracı patlatan Demir ile olay anında yanında yer aldığı düşünülen erkek terörist Ünsal'ın eylem öncesinde kaldıkları yere tespit edildi. 

Milliyet'in haberine göre bombalı eylemi birlikte gerçekleştirdikleri düşünülen Çelik ve Ünsal'ın olaydan 15 gün önce Gaziosmanpaşa Boyabat Sokağı'ndaki bir apartmanda bahçe katında bir ev kiraladıkları ortaya çıktı. Eve giriş ve çıkışları sadece buradan sağladıkları öğrenilen teröristlerin apartman giriş ve çıkışını hiç kullanmadıkları, 500 TL'lik evi de kısa süreliğine eşyalı olarak bin 400 liraya kiraladıkları belirtildi. Teröristlerin bu yüzden apartman sakinleri tarafından fark edilmedikleri belirtildi.

EMLAKÇI KİRALAMIŞ

Apartmanın hemen altında bulunan dükkanın sahibi ise, "Arabayı olayın olduğu pazar günü fark ettim. Normalde hep benim park ettiğim yere baktığımda 34 plakalı BMW model bir araba gördüm. Genelde benim yerime park edenler misafirliğe gelenler oluyor. Öyledir diye düşündüm. Sonra baktım araba öğleden sonra park edilen yerden çıkış yapmış. Olaydan 3 saat sonra patlama olduğunu duydum. Sonra öğrendim ki bu arabaymış, şok oldum" dedi.

Esnaf, mahallede günlük ya da aylık ev kiralanmasının söz konusu olduğunu, bu nedenle mahallelinin de yeni gördükleri isimleri garipsemediklerini kaydetti. Teröristlerin de emlakçı aracılığıyla, kısa süreliğine tuttukları eve bu nedenle 500 TL yerine bin 400 TL ödemeyi kabul ettikleri kaydedildi.

Olay günü saat 15.00 sularında hafif sakallı orta boylu bir çocuğu gördüğünü belirten semt sakini Ümit Mıhçı, "Bahçede bir kadın temizlik yapıyordu. Üstünde siyah badi, altında koyu mavi renkte bir kot pantolon vardı. Evin bahçe tarafında yer alan sarı sarı şeyler dikkatimi çekti. Elinde süpürgeyle bahçenin etrafını temizliyordu. Bu arada elinde ise kırık sunta parçaları toplamış, o yerdeki adını koyamadığım sarı şeylerle birlikte o parçaları birkaç metre uzagındaki çöp konteynerine attı" dedi. Tanıklar, bu kişinin Demir olduğunu belirtiyor.

HDP GENÇLİK MECLİSİ ÜYESİ

PKK’nın canlı bombası Seher Çağla Demir HDP Gençlik Meclisi üyesi çıktı. Canlı bombanın geçmişini araştıran istihbarat birimleri Demir'in o dönem adı BDP olan HDP'nin 30 Kasım 2013 tarihinde Diyarbakır'da düzenlenen 1. Gençlik Meclisi Kongresi'ne katıldığını belirledi. Selahattin Demirtaş’ın konuşmacı olarak katıldığı meclis toplantısına Balıkesir’den bir grup öğrenciyle birlikte katılan Seher Demir o tarihten sonra terör örgütü üyesi olmuş. Bu tarihten sonra ortadan kaybolan Demir istihbarat birimlerinin tespitine göre kısa süre sonra buradan terör örgütünün dağ kadrosuna katılmış.

Yorumlar