Bedri Baykam'a saldırıya 32 yıl hapis

Bedri Baykam'a saldıran kişinin Yargıtay'dan dönen davası yeniden görüldü. Yeniden görüldükten sonra sanığa 32 yıl hapis cezası verildi

Google Haberlere Abone ol
Bedri Baykam'a saldırıya 32 yıl hapis

Ressam Bedri Baykam ile Piramit Sanat Galerisi Genel Koordinatörü Tuba Kurtulmuş'u bıçakla yaraladığı iddiasıyla "kasten öldürmeye teşebbüs" suçundan 25 yıl hapis cezası verilen sanık Mehmet Çeliker'in, Yargıtay'ın bozma kararının ardından yeniden yargılandığı davada, 32 yıl hapis cezasına çarptırılmasına hükmedildi.

İstanbul 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen karar duruşmasında, tutuklu sanık Mehmet Çeliker ile müştekilerden Bedri Baykam ve avukatlar hazır bulundu.

Mütalaada, sanık Çeliker'in Baykam'a yönelik tasarlayarak kasten öldürmeye teşebbüs suçundan, müşteki Kurtulmuş'a yönelik ise nitelikli öldürmeye teşebbüs suçundan hapis cezasına çarptırılması talep edildi.

Sanık Çeliker ise son savunmasında, ''Ben Tuğba'ya yönelik direk bir eylemde bulunmadım ani gelişen bir olaydı. Ben gerek Baykam'dan gerekse Kurtulmuş'tan yürekten ve gerçekten özür diliyorum'' dedi.

Davayı karara bağlayan mahkeme heyeti, sanık Çeliker'in müşteki Kurtulmuş'a yönelik ''nitelikli kasten öldürme'' suçunu işlediğinin sabit olduğunu belirterek, sanığın ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmasına karar verdi. Heyet, eylemin teşebbüs aşamasında kalması, meydana gelen zarar ve tehlikenin ağırlığını göz önüne alarak sanığa verilen cezayı 16 yıla düşürdü.

Heyet, sanık Çeliker'in müşteki Baykam'a yönelik ''tasarlayarak kasten öldürme'' suçunu da işlediğinin sabit olduğunu ifade ederek, sanığın ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmasına hükmetti. Heyet, eylemin teşebbüs aşamasında kalması, meydana gelen zarar ve tehlikenin ağırlığını dikkate alarak sanığa verilen cezayı 16 yıla indirdi. Böylece sanık toplam 32 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Sanığa verilen cezadan başkaca herhangi bir indirim yapılmamasına karar veren heyet, sanığın tutukluluk halinin devamına karar verdi.

Yorumlar