Ankara saldırısına Batı'dan tepkiler

ABD ve İngiltere'nin Ankara büyükelçileri bu akşam meydana gelen bombalı saldırıyı kınadı. Almanya Başbakanı Merkel, saldırıyı kınadığını belirterek Türkiye'nin yanında olduğunu söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Ankara saldırısına Batı'dan tepkiler

ABD Ankara Büyükelçisi John Bass, Ankara'daki saldırıyla ilgili yaptığı açıklamada, "Ankara'da gerçekleşen terör saldırısının derin üzüntüsü ve şoku içerisindeyim. Kalbimiz ve dualarımız saldırıdan etkilenenlerledir" dedi.

Almanya Başbakan Angela Merkel, Ankara'daki saldırıyı kınadığını belirterek, Türkiye'nin yanında olduğunu söyledi.

İngiltere Büyükelçisi Moore da Ankara saldrısıyla ilgili açıklama yaptı. Moore, "Birleşik Krallık bu zor zamanında Türkiye ile omuz omuzadır, terörizmi kesin ve net olarak kınıyorum" dedi.

İngiltere Ankara Büyükelçisi Richard Moor, açıklamasında şunları söyledi: Kızılay’dan korkunç bir haber. Olayda hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı, yaralılara acil şifa diliyorum. Birleşik Krallık bu zor zamanında Türkiye ile omuz omuzadır. Terörizmi kesin ve net olarak kınıyorum. 

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, Ankara saldırısını şiddetli bir şekilde kınadığını belirtti.

Litvanya Cumhurbaşkanı Dalia Grybauskaite, Ankara'da düzenlenen terör saldırısını uluslararası toplumla kınadıklarını bildirdi.

Cumhurbaşkanlığın resmi internet sitesinde yayımlanan mesajında Grybauskaite, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a başsağlığı dileklerini ilettiğini belirtti.

Grybauskaite, mesajında, "Uluslararası toplumla birlikte acımasızca yapılan terörü kınıyoruz" ifadesini kullandı.

Öte yandan, Letonya Dışişleri Bakanı Edgards Rinkevics da saldırıyı şiddetle kınayarak, "Yaralılara şifa ve Türk halkına derin başsağlığını diliyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

Yorumlar