Ankara saldırısı lüks araçla yapılmış

Ankara'da 34 kişinin hayatını kaybettiği bombalı saldırıda lüks marka bir araç kullanıldığı öğrenildi. Aracın Şanlıurfa'dan getirildiği, daha önceki bombalı araçla aynı şekilde dizayn edildiği belirlendi

Google Haberlere Abone ol
Ankara saldırısı lüks araçla yapılmış

Son Haberler Logo

Ankara'daki bombalı saldırıyla ilgili detaylar yavaş yavaş ortaya çıkıyor. Saldırıyla ilgili ilk resmi açıklamada aracın otobüs durağında sivillerin içinde patlatıldığı belirtilmişti. Ancak aracın tipi ve örgüt hakkında bir açıklama yapılmamıştı. 

Ankara Emniyet Müdürlüğü’nün Terör, İstihbarat, Kriminal ve Olay Yeri İnceleme ekipleri, yüzlerce metrelik alanda delil topladı.

Hürriyet'in iddiasına göre yapılan ilk incelemede, saldırının, olay sonrası yanan ve parçalanarak demir yığınına dönüşen beyaz renk BMW marka bir araçla yapıldığı ortaya çıktı. Bombalı saldırıda kullanılan aracın Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesinden Ankara’ya geldiği de anlaşıldı.

PKK'NIN TAKTİĞİ

Saldırıda kullanılan araçtaki bomba ve bomba düzeneğinin de 17 Şubat’taki Merasim Sokak’taki saldırıyla aynı olduğu, araç içerisinde kurulan düzenekle bombanın patlatıldığı öğrenildi. Yine elde edilen ilk bulgulara göre saldırıyı terör örgütü PKK’nın uzantısı TAK’ın yaptığı değerlendiriliyor.

YAŞLI BİR KADINA AİT ARAÇ ÇALINMIŞ

Habertürk Gazetesi'nden Neşet Dişkaya'nın haberine göre Emniyet birimlerinin, yaşlı bir kadına ait olan İstanbul plakalı 95 model BMW otomobilin, çalındığı gün Diyarbakır’a götürüldüğünü tespit ettiği ileri sürüldü. Aracın 26 Şubat’ta Ankara’ya getirildiği iddia edildi.

Ankara polisi, bundan 2 hafta önce, 27 Şubat Pazar günü alarma geçmiş ve Kızılay bölgesinde bombalı araç aramıştı.

İSTİHBARAT EYLEM BİLGİSİNİ ALMIŞTI

Öte yandan istihbarat birimleri Sur, İdil ve Nusaybin’de hayal kırıklığı yaşayan PKK terör örgütü üst düzey yöneticilerinin Nevruz öncesinde eylem kararı aldığını belirlemişti.

Son haftalarda PKK’nın bomba yüklü 6 araç ile saldırı hazırlığında olduğu istihbaratı ilgili birimlere gönderilmiş ve özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu kentlerinde bu araçlar aranmaya başlanmıştı.

ARAÇLAR GÜNEYDOĞU'DA ARANIYORDU

Bu araçlar özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu kentlerinde aranıyordu. PKK’nın bomba yüklü araçların ön hazırlıklarını Irak ve Suriye’de yaptığı, ardından Türkiye’ye gönderdiği belirtiliyor.

Araçların içerisinde oluşturulan ceplere tesir gücü yüksek C-4 tipi plastik patlayıcılar yerleştirildiğinde, bunun sınırlardaki x-ray sistemlerinde fark edilmesi de mümkün olmuyor.

 

Yorumlar