Deplasman yasağının kalkması gündemde

İstanbul Valisi Şahin, derbi maçlarındaki deplasman yasağının kaldırılması yönünde adım atacaklarını söyledi

Google Haberlere Abone ol
Deplasman yasağının kalkması gündemde
İstanbul Valisi Vasip Şahin, futbolda deplasman yasağının kaldırılmasına sıcak baktıklarını söyledi.

Spor Toto Süper Lig'de Beşiktaş ile Galatasaray arasında 24 Eylül Cumartesi günü yapılacak maç öncesi Kulüpler Birliği Vakfı üyeleri, deplasman yasağının kalkması yönünde görüşmede bulunmak üzere Vali Şahin ile makamında bir araya geldi.

Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Göksel Gümüşdağ, Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek, Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman ve Fenerbahçe Kulübü Genel Sekreteri ve Basın Sözcüsü Mahmut Uslu'nun katıldığı toplantının ardından açıklamada bulunan Şahin, deplasman yasağının kaldırılmasıyla ilgili nihai kararın 22 Eylül Perşembe günü İl Spor Güvenlik Kurulunun yapacağı toplantıda alınacağını dile getirdi.

Ziyaretlerinden dolayı Kulüpler Birliği Vakfı üyelerine teşekkür eden Vali Şahin, güzel bir toplantı yaptıklarını belirterek, şunları kaydetti:

"Aslında daha önce yapmayı planladığımız bir toplantıydı. İnşallah bu tür toplantılara periyodik olarak devam edeceğiz. İstanbul'daki kulüp yöneticilerinin bir araya gelmelerinin, tribünlerimizde barışın, dostluğun, kardeşliğin geliştirilmesi adına çok önemli olduğuna inanıyorum. Biz futbolu bir temaşa oyunu olarak, eğlenceli ve insanlara hoşça vakit geçiren bir olgu olarak görüyoruz. Vatandaşlarımız tarafından da böyle algılandığını biliyorum. Zaman zaman yaşanan bir takım istenmeyen olaylar bu olguya maalesef gölge düşürüyor. Şunu memnuniyetle görüyorum ki bütün kulüpler, bu noktada yönetimleriyle ellerinden gelen katkıyı sağlayarak, en azından önce tribünde, daha sonra tribün dışında barış ve dostluğun geliştirilmesi noktasında el birliğiyle gayret edip, çalışacaklar."

Vali Şahin, Kulüpler Birliği Vakfının deplasman yasağının kaldırılmasına yönelik tavsiye kararı ve bu konudaki talebini hatırlatarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Valilik olarak deplasman yasağının kaldırılmasına ve bu konunun yumuşatılmasına sıcak bakıyoruz ancak bizim İl Spor Güvenlik Kurulumuz sadece valilikten değil, kulüplerin ve başka kurumların temsilcilerinden de oluşmakta. Dolayısıyla perşembe günü yapılacak toplantının maddelerinden biri bu olacaktır. Umarım istediğimiz doğrultuda oradan güzel bir karar çıkar ve tribünlerde daha önceden olduğu gibi yine bütün takım taraftarları dostça, kardeşçe takımlarını destekleyerek bir bayram havası içerisinde 90 dakika geçirir. Daha sonra herkes evine mutlu ve neşeli bir şekilde döner. Yenenin yenileni, yenilenin yeneni kucakladığı güzel bir atmosfer oluşur. Bunun için elimizden gelen gayreti hepimiz göstereceğiz."

Fetullahçı Terör Örgütü'nün 15 Temmuz'da yaptığı darbe girişiminden sonra oluşan birlik ve kardeşlik havasının, İl Spor Güvenlik Kurulu toplantısında umut ettikleri sonucun çıkmasını kolaylaştıracağını anlatan Şahin, "Bu milletin, 15 Temmuz'da olduğu gibi bundan sonra her vesileyle bir arada olacağına inanıyoruz. Özellikle spor gibi amacı barışı, dostluğu ve kardeşliği geliştirmek olan bir sektörde bu çok daha başarılı bir şekilde gerçekleştirilecek. Biz spordan ve tribünden beklediğimiz asıl amacı görmüş olacağız." ifadelerini kullandı.

Vasip Şahin, İstanbul'daki kulüp yöneticilerinin bir araya gelmelerinin, taraftar ve vatandaşlara olumlu yansıyacağına inandığını dile getirerek, "Burada aslında herkes birbirinin dostu.
Tribünlerde yaşanan hadiselerden, olumsuzluklardan en önce kendileri etkileniyor. Taraftarlarının karşı takıma yaptığı kötü tezahüratta önce kendileri üzülüyorlar. Ciddi bir şekilde bundan etkileniyorlar. Dolayısıyla bunun kamuoyuna da böyle yansıtılması doğrultusunda bu periyodik toplantıların çok önemli olduğuna inanıyorum." diye konuştu.

Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Göksel Gümüşdağ da samimi bir toplantı gerçekleştirdiklerini aktararak, "Kulüpler Birliği Vakfı olarak deplasman yasağının kaldırılması noktasındaki taleplerimizi ve destek sunabileceğimiz konuları paylaştık. İl Spor Güvenlik Kurulunun toplantısında Beşiktaş-Galatasaray derbisi öncesi taraftarı sevindirecek bir netice alacağımızı ümit ediyorum. Tabi nihai karar İl Spor Güvenlik Kurulu toplantısında alınacak. Bizim aldığımız karar tavsiye niteliğindedir. Dolayasıyla buradaki sohbet ve sıcak karşılamadan dolayı Sayın Valimize teşekkür ediyorum." değerlendirmesinde bulundu.

Yorumlar