Engellilerin açtığı standa ilgisizlik onları üzdü

Açtıkları sergiye kimsenin ilgi göstermemesinden yakınan engelliler, yılda sadece bir gün yada bir hafta hatırlanmak istemediklerini, yılın 365 günü hatırlanmak istediklerini söylediler.

Google Haberlere Abone ol
Engellilerin açtığı standa ilgisizlik onları üzdü

Gaziantep'te “Engelliler Haftası” münasebetiyle bir araya gelen engelliler, hafta kapsamında farkındalık oluşturmak ve engelliliğe dikkat çekmek için “Engelsiz Yaşam İçin Farkındalık” sergisi açtılar. Sergiye kurumların destek vermemesinden yakınan engelliler, yılda sadece bir gün yada bir hafta hatırlanmak istemediklerini, yılın 365 günü hatırlanmak istediklerini söylediler.

Gaziantep’te “10-16 Mayıs Engelliler Haftası” etkinlikleri kapsamında engellilerin yaptığı el işi ürünler düzenlenen sergide sergilendi. Sergide, tamamen engellilerin el emeği ile hazırladıkları ürünler yer aldı. Yüzüncü Yıl Parkında açılan sergide, engelli sivil toplum kuruluşları, toplum ruh sağlığı merkezleri ile özel eğitim kurumları ve rehabilitasyon merkezleri tarafından stantlar kuruldu. Stantlarda, engelli ve yakınlarının yaptığı yiyecek, içecek, giyim ve kitap gibi daha birçok ürün sergileniyor.

Gaziantep Fiziksel Engelliler Derneği Başkanı İbrahim Halil Oğul, engellilerin; stantlarda kendi el emeği ürünlerini sattıklarını, uygulamadan memnun olduklarını, etkinliklerin sadece belirli günlerde değil, yıl içerisine de yayılarak yapılmasını istediklerini belirtti.

‘Bir gün değil, her gün hatırlanmak istiyoruz’ diyen Oğul, “Özellikle ‘10-16 Mayıs Engelliler Haftası’nı bir kutlama olarak değil de bir birliktelik ve beraberlik olarak farkındalık oluşturmaya da çalışıyoruz. Gaziantep Fiziksel Engelliler Derneği olarak kermeste tüm engelli arkadaşlarımızla beraber oluyoruz. Kermeste bazılarımızın evlerinden getirdiği ürünler, kitaplar veya kendi imal etmiş olduğumuz bazı ürünlerimiz var. Burada hem ürünlerimizin tanıtımını yapıyor hem de satıyoruz. Burada elde edilen gelirlerle sürekli piknik gibi etkinliklerle birlikteliklerimiz oluyor.” şeklinde konuştu.

Kermeslerine geçen yıl gösterilen ilginin bu yıl gösterilmediğini belirten bedensel engelli Selçuk Uçar ise, sergiye kurumların destek vermemesinden yakınarak, engelliler olarak yılda sadece bir gün ya da bir hafta hatırlanmak istemediklerini, yılın 365 günü hatırlanmak istediklerini söyledi.

Yorumlar