Macaristan'daki sığınmacılar sınırların açılmasını bekliyor

Sırbistan'ın, Macaristan sınırındaki kampta kalan sığınmacıların sınırların açılmasına ilişkin bekleyişi devam ediyor

Google Haberlere Abone ol
Macaristan'daki sığınmacılar sınırların açılmasını bekliyor
Sırbistan'ın, Macaristan sınırındaki sığınmacı kampında, daha iyi bir yaşam umuduyla Batı Avrupa ülkelerine ulaşmaya çalışanların bekleyişi devam ediyor.

Sırbistan'ın Horgos sınır kapısında bulunan sığınmacı kampında aralarında çocuk ve kadınların da bulunduğu 100'e yakın sığınmacı, Macaristan'ın sınırlarını açmasını bekliyor.

Kamptaki çadırlarda kalan ve olumsuz hava şartlarıyla mücadele eden Afgan sığınmacılardan Abdulah, Sırbistan'a iki ay önce geldiğini ifade ederek, "Sınırı yasa dışı yollarla geçmeye çalışmadım aksine her şeyin yasal olması için bekliyorum." dedi.

Kampa her gün yeni sığınmacıların geldiğine işaret eden Abdulah, Macaristan'a günlük 15 kişinin geçiş yapabildiğini aktardı.

Abdulah, geceleri havanın oldukça soğuk olduğunu belirterek, "Yağmur ve kar başladığında buradaki yaşam imkansız hale gelecek." diye konuştu.

Bir diğer Afgan sığınmacı Sebnem Rahmani de ülkesinde doktorluk yaptığı ve eşi ve iki çocuğuyla üç ay önce Sırbistan'a geldiğini belirterek, "Oldukça sıkıntı yaşıyoruz, kampta kalan çocukların hepsi hasta." dedi.

Macaristan'da hafta sonu yapılan sığınmacı referandumunun geçersiz sayılması üzerine, Sırbistan'da bekleyişini sürdüren 200'den fazla sığınmacı dün başkent Belgrad'dan Macaristan sınırındaki Horgos'a doğru yürümeye başlamıştı.

Yorumlar