Londra'nın havası güvercinlere emanet

Londra'da her yıl binlerce kişinin hayatını kaybettiği hava kirliliğine dikkat çekmek isteyen yetkililer, eskiden posta için kullanılan güvercinleri şimdilerde, sırtlarına taktıkları çipler sayesinde, hava kirliliğini ölçmek için kullanmaya başladı.

Google Haberlere Abone ol
Londra'nın havası güvercinlere emanet

Son Haberler Logo

İngitere'nin başkenti Londra'da son yıllarda artan hava kirliliğine karşı, tarihte posta aracı olarak kullanılmalarıyla bilinen güvercinler devreye sokuldu.

Londra'da şehir yöneticileri, hava kirliliğini doğru zamanlı bir şekilde ölçmek için güvercinlerden yararlanmaya başladı. Bunun için güvercinlerin taşıyabileceği üçük sırt çantası şeklinde aletler üretildi. Plume Labs isimli bir firmaya yaptırılan küçük sırt çantaları takılan güvercinler gün boyunca şehrin değişik noktalarından hava durumu raporu iletiyor.

Güvercinlerin sırtına takılan sırt çantalarında yüklü bulunan hava durumu programı, verileri anında aktarıyor. Aktarılan veriler, Londralıların dikkatine sunulmak üzere Twitter hesabı üzerinden yayınlanıyor.

Projeyi başlatanlar, bu ilginç yöntemi daha çok halkın dikkatini, her geçen gün artan hava kirliliğine çekebilmek için yaptıklarını belirtiyor.

Sırtında çantalarla Londra mesalarında dolaşan güvercinlere şimdilerde şehrin hemen hemen her noktasında rastlamak mümkün.

Londra'da her yıl binlerce kişi, hava kirliliğine bağla nedenlerle hayatını kaybediyor.

Yorumlar