Avrupa'nın "çöp şampiyonu" Almanya

Kişi başına yılda 210 kiloluk ambalaj atığıyla Avrupa ülkeleri arasında ilk sırada yer alan Almanya "şampiyonluğu" kimseye bırakmadı.

Google Haberlere Abone ol
Avrupa'nın "çöp şampiyonu" Almanya

Almanya Çevre Yardım Teşkilatı (DUH), Almanya’da gereksiz ambalaj kullanımı ve üretiminin, çöp yığınının ülkede rekor seviyeye çıkmasına yol açtığını açıkladı. Bu durumun en büyük sorumlusu da, gereksiz ambalaj ve yüksek kaynak tüketimi nedeniyle süpermarketler olarak tespit edildi.

Almanya'yı senede kişi başına 185 kilogramlık ambalaj atığıyla Fransa ve 150 kilogram ambalaj atığı ile Avusturya izlediler. Kuzey ülkesi İsveç ise yılda kişi başına 109 kilogramlık ambalaj atığıyla dördüncü sırada yer aldı. Özellikle süpermarket sektöründeki öncü şirketleri bu konuda hassas olmaya ve gerekli tedbirleri almaya çağıran Çevre Yardım Teşkilatı, aşırı ambalaj üretimine karşı kaynak tüketim vergisi getirilmesini de talep etti.

Özellikle Paskalya tatilinde ambalaj atığının yüzde 20 arttığı Almanya'da büyük marketlerin ambalaj atıklarının azaltılması için şubat ayı ortalarında bir imza kampanyası başlatılmıştı. Kampanyaya bugüne kadar 173 bin kişi imza atarak destek verdi.

Yorumlar