Avrupa’daki sığınmacı krizi

Almanya’da polisin sığınmacılara sert davranması tartışılıyor

Google Haberlere Abone ol
Avrupa’daki sığınmacı krizi

Almanya’nın Saksonya eyaletinin Clausnitz kentinde, sığınmacıların otobüsle bir yurda götürülmesini engellemek amacıyla aşırı sağcıların çıkardığı olaylarda, polisin sığınmacılara yönelik sert tavrı tartışmalara sebep oldu.

Yeşiller Partisi Saksonya Eyalet Teşkilatı Başkanı Jürgen Kasecek, yaptığı açıklamada, bu görüntüleri Almanya’da görmek istemediklerini belirterek, “Böyle bir şeyin bir daha gerçekleşmemesi lazım” dedi.

Yeşiller Partisi Eş Başkanı Cem Özdemir de, üniforma giyen herkesin ülkeyi temsil ettiğini ve anayasayı koruma görevini üstlendiğini ifade ederek, bunun aksini düşünenlerin üniforma taşımaması gerektiğini kaydetti.

Özdemir, Clausnitz’deki olayda sorumlu polis memurunun görevden alınmasını da talep etti.
Sol Parti Eyalet Meclis Grubu Başkanı Rico Gebhardt da, polisin olaydaki tavrının aydınlatılması gerektiğini belirterek, “Çocuklara acımasızca davranılmasının özrü yoktur” ifadesini kullandı.

Yeşiller Partisinin, olayın gelecek hafta Federal Meclis İçişleri Komisyonunda ele alınmasını talep edeceği bildirildi.

Chemnitz Emniyet Müdürü Uwe Reissmann, söz konusu olaylara ilişkin düzenlediği basın toplantısında polisin davranışını savundu.

Polisin otobüste bulunan sığınmacılara sert davranmasının "Gerekli ve ölçülü" olduğunu ileri süren Reissmann, bu kişilerin, otobüsün çevresinde toplananları kışkırttığını öne sürdü.

Reissmann, polisin bu şekilde davranması sayesinde sığınmacıları yurda götürülebildiğini kaydetti.

Clausnitz kentindeki bir yurda yerleştirilmek için getirlen sığınmacıları taşıyan otobüs yaklaşık 100 aşırı sağcı tarafından engellenmek istenmiş, olaylar sırasında, polis memurunun bir sığınmacı çocuğu zorla ve sert bir şekilde otobüsten indirirken gösteren bir video da internette sosyal paylaşım sayfalarında yer almıştı.

Yorumlar