Almanya'da Erdoğan hazımsızlığı büyüyor

Başta Merkel olmak üzere Avrupa Birliği liderlerinin mülteci krizi nedeniyle Cumhurbaşkanı Erdoğan'a muhtaç olmalarını hazmedemeyen Almanya basını, çeşitli bahanelerle hakaretlerine devam ediyor. Alman Der Spiegel Dergisi de bugün yayınladığı bir kapakla asıl dertlerini ortaya koydu. Kapakta, bir yandan Merkel'in Erdoğan'a karşı 'teslimiyet' içinde olması eleştirilirken; diğer yandan 'basın özgürlüğü' bahanesi kullanıldı

Google Haberlere Abone ol
Almanya'da Erdoğan hazımsızlığı büyüyor

Türkiye ile Almanya arasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı eleştiren bir kliple başlayan kriz, önde gelen Alman dergilerinden Der Spiegel'in yayınladığı skandal kapakla daha da alevlendi.

Kapağında Erdoğan ve Almanya Başbakanı Angela Merkel illüstrasyonlarına bir arada yer veren Der Spiegel, 'Korkunç dost: Erdoğan, özgürlük ve demokrasiye karşı savaşıyor' ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bulunduğu kapak çiziminde bir yandan Türkiye ile Avrupa Birliği arasında varılan mülteci anlaşmasının ‘tadını çıkaran', öte yandan 'basın' yazılı gazete kağıdından uçak saplanmış ‘muzaffer ama öfkeli bir dev' olarak resmedildi. Dergi, aynı çizimde, Türkiye'yle AB arasındaki ‘mülteci pazarlığı'nın mimarı Almanya Başbakanı Merkel'i yermeyi de ihmal etmedi. Almanya lideri Merkel, ‘muzaffer ama öfkeli bir dev' havasındaki Erdoğan'ın gölgesinde, içinden euro'lar fışkıran çantasıyla ‘mağlup ve bedbaht bir cüce' olarak resmedildi.

Kapaktaki bu ifadelerin yanı sıra dergideki analiz yazısına da ‘Boğaziçi'nin ilkel adamı' başlığı atıldı. Haberin spotunda ise ise şu ifadelere yer verildi: 'Almanya ve AB mülteci krizini çözsün diye Recep Tayyip Erdoğan'a teslim oldu. Şimdi bir hiciv vakası sayesinde (Erdoğan'ın ti'ye alındığı Almanca klibe karşı Ankara'dan yükselen tepkiler kastediliyor) Türk cumhurbaşkanının nasıl bir zihniyete sahip olduğu anlaşılıyor. Onu gerçekten tanıyan, her şeyden önce Avrupa için ciddi ciddi korkmalı."

Yorumlar