AB'den Ankara saldırısına tepki

Avrupa Birliği, "Türkiye, hükümeti ve halkıyla olan güçlü dayanışmamızı ifade ediyor, acılarını paylaşıyoruz" dedi

Google Haberlere Abone ol
AB'den Ankara saldırısına tepki

Avrupa Birliği (AB), Ankara'daki terör saldırısı ile ilgili açıklamasında, Türkiye'nin ve Türk halkının yanında olduğunu bildirdi.

AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini ve AB Komisyonunun Genişlemeden Sorumlu Üyesi Johannes Hahn, Ankara'daki terör saldırısı ile ilgili ortak açıklama yayımladı.

Ankara'nın merkezinin bir kez daha bombalı saldırının hedefi olduğu, çok sayıda kişinin hayatını kaybettiği ve birçok kişinin yaralandığı belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

Türkiye, hükümeti ve halkıyla olan güçlü dayanışmamızı ifade ediyor, acılarını paylaşıyoruz. Hayatını kaybedenlerin ailelerine ve dostlarına başsağlığı, tüm yaralılara acil şifalar diliyoruz. AB, bu tür şiddete maruz kalan herkesin yanında olmaya devam edecektir. Küresel terör tehdidiyle mücadele için uluslararası işbirliğini hızlandırmaya olan güçlü taahhüdümüzü yineliyoruz.

AVUSTURYA'DAN TEPKİ

Avusturya Dışişleri Bakanı Sebastian Kurz, Ankara'daki terör saldırısına ilişkin, "Benim düşüncelerim, kurbanların aileleri ve dostlarıyladır" değerlendirmesinde bulundu.

Kurz, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Ankara'da bugün korkunç bir patlama meydana geldi" ifadelerini kullandı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile tam dayanışma içerisinde olduğunu belirten Kurz, "Benim düşüncelerim, kurbanların aileleri ve dostlarıyladır" ifadelerine yer verdi.

İSVEÇ GAZETESİNDEN GENÇLERBİRLİĞİ HATIRLATMASI

İsveç'in önde gelen gazetelerinden Aftonbladet, Ankara'daki terör saldırısından sonra, başkent ekibi Gençlerbirliği'nin İsveç'in de bir kulübü olduğunu belirterek, "Ankara'daki trajedi İsveç futbol kulübünü derinden sarstı" başlığı ile haberi okurlarına duyurdu.Haberde, Gençlerbirliği'nde top koşturan İsveçli kaleci Johannes Hopf, Yunan asıllı İsveçli futbolcu Panajotis Dimitriadis ve daha önce İsveç takımlarında forma giyen Faslı Mostapha El Kabir'i üzüntülü oldukları kaydedildi.Üç futbolcunun Aftonbladet'e açıklama yaptığı, oyuncuların sağlık durumlarının iyi olduğu ancak saldırıdan dolayı derin üzüntü duydukları kaydedildi.Haberde, Gençlerbirliği Kulübünün resmi internet sitesinde yer alan kınama ve başsağlığı mesajına da yer verilerek, sitenin linki de paylaşıldı.

ROMANYA'DAN KINAMA

Romanya Dışişleri Bakanlığı, Ankara'daki terör saldırısını kınadı.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Ankara'daki saldırıda hayatını kaydedenlerin ailelerine başsağlığı, yaralılara acil şifalar dileğinde bulunularak, "Masum insanların hayatlarını tehlikeye attıkları için bu tür eylemler asla haklı gösterilemez" ifadesi kullanıldı.

Açıklamada, terörizmin her türlüsüyle mücadelede Türk yetkililerin çabalarını destekleyecekleri belirtildi.

 

Yorumlar