AB'ye bir referandum 'sürprizi' de Türkiye'den

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 60 yıldır Türkiye'yi oyalayan AB'ye seslenerek, müzakereleri referanduma götürebileceklerini söyledi

Google Haberlere Abone ol
AB'ye bir referandum 'sürprizi' de Türkiye'den
Geleceği yarın İngiltere'de yapılacak referanduma bağlı olan Avrupa Birliği'ne hiç beklemediği yerden 'sürpriz bir çıkış' geldi. Yaklaşık 60 yıldır oylanan Türkiye de Avrupa Birliği ile müzakerelerden vazgeçme tehdidinde bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, son günlerde Avrupa Birliği'nde özellikle de İngiltere'de seçim kampanyası haline gelen Türkiye karşıtlığına tepki göstererek, referandum restinde bulundu.

Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi'nin mezuniyet töreninde konuşan CumhurbaşkanıErdoğan, Avrupa Birliği'nin Türkiye'yi oyaladığını belirterek, "Bu millet oradan gelecek vizeymiş, kabulmüş bunların peşinde değil, asıl siz Türkiye'nin peşindesiniz. Siz verdiğiniz sözde durmuyorsunuz, sizin çirkin yüzünüz bu. AB müzakereleri için referanduma gidebiliriz." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Haliç Kongre Merkezi'nde Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi'nin 2015-2016 akademik yılı mezuniyet töreninde konuştu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

Bu millet oradan gelecek vizeymiş, kabulmüş bunların peşinde değil, asıl sizTürkiye'nin peşindesiniz. Siz verdiğiniz sözde durmuyorsunuz, sizin çirkin yüzünüz bu. AB müzakereleri için referanduma gidebiliriz.

İngiltere her zaman Türkiye'nin yanında olduğunu söylüyordu, şimdi ne oldu? Avrupa Birliği, siz bizi halkının büyük çoğunluğu Müslüman olduğu için kabul etmiyorsunuz. AB'de ayrımcılık var, terör tanımı gibi bir konu üzerinden üzerimize gelirse konuyu milletimize rahat anlatırız.

Yorumlar