AB Komisyonu Türkiye için olumlu karar aldı

Avrupa Birliği Komisyonu'nun Türkiye'ye vizesiz seyahat konusunda yaptığı oylama kabul edildi

Google Haberlere Abone ol
AB Komisyonu Türkiye için olumlu karar aldı
Türkiye ile AB arasında mülteciler anlaşması sırasında varılan mutabakat gereği, dört ay öne çekilen vizesiz Avrupa şartı, AB komisyonunda kabul edildi. AB Komisyonu'nda bugün yapılan oylamada, Türkiye'ye vizelerin kaldırılması kararı alındı. Tavsiye niteliğinde olan karar AB Konseyi ve AP'de oylandıktan sonra üye ülkelere tevdi edilecek. 

AB Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker başkanlığında yapılan ve tüm komisyon üyelerini bir araya getiren haftalık toplantı saat 10.00'da başladı. Toplantıda, Türkiye, Ukrayna, Gürcistan ve Kosova vatandaşları için vizelerin kaldırılmasını öngören raporlar görüşüldü.

Toplantıdan, Türkiye'nin yanı sıra söz konusu diğer ülke vatandaşları için vizelerin kaldırılması yönünde tavsiye kararı alındı.

AB Komisyonunun tavsiye niteliğindeki kararları, Avrupa Parlamentosu (AP) ve AB Konseyinin onayının ardından uygulamaya girecek. Sürecin sonunda Türkiye, Ukrayna, Gürcistan ve Kosova vatandaşları turistlik ve ziyaret amaçlı seyahatlerinde Schengen üyesi ülkelere vizesiz seyahat ederek bu ülkelerde 180 güne kadar kalabilecek.

 

Yorumlar