Zübeyde Hanım'ın kabrine Anıtkabir'den çiçek

- Atatürk'ün annesi Zübeyde Hanım'ın İzmir'in Karşıyaka ilçesindeki kabri başında Anneler Günü dolayısıyla tören düzenlendi - Anıtkabir'den getirilen çiçekler, Zübeyde Hanım'ın anıt mezarına konuldu

Google Haberlere Abone ol
Zübeyde Hanım'ın kabrine Anıtkabir'den çiçek

İZMİR (AA) - Anneler Günü dolayısıyla Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün annesi Zübeyde Hanım'ın Karşıyaka ilçesindeki kabri başında tören düzenlendi.

Karşıyaka Belediyesinin düzenlediği etkinlikte, belediye önünde toplanan bir grup, kortej eşliğinde Zübeyde Hanım'ın kabrinin bulunduğu anıt mezara kadar yürüdü.

İstiklal Marşı'nın okunması ve dua edilmesinin ardından, Çankaya Belediyesince Anıtkabir'den getirilen çiçekler, Zübeyde Hanım'ın anıt mezarına konuldu.

Buradaki törende konuşan Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, Zübeyde Hanım'ın, Ulu Önder Mustafa Kemal'in en büyük emaneti olduğunu, Karşıyaka'nın ise bu kutsal emanetin yalnızca mezar yeri değil cumhuriyete ve onun değerlerine sahip çıkmanın simgesi görüldüğünü ifade etti.

Son günlerde Atatürk'e ve annesine hakaret edildiğini anımsatan Akpınar, "Böyle bir süreçte her anne, bir Zübeyde Hanım duyarlılığıyla davranmak zorundadır. Yüreğinde annelik duygusu taşıyan tüm kadınlarımızın Anneler Günü kutlu olsun." dedi.

Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen de Zübeyde Hanım'ın yetiştirdiği evladının, bir milleti kurtardığını, Atatürk'ün adının gönüllerden silinmesine kimsenin gücünün yetmeyeceğini dile getirdi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun eşi Türkegül Kocaoğlu ise buradaki törenin sadece Zübeyde Hanım'ı anmanın ve Anneler Günü kutlamanın ötesinde bir anlam taşıdığına dikkati çekerek, "Bugün Mustafa Kemal Atatürk'ün İzmirlilere emaneti olan Zübeyde Anamıza dil uzatan hainlere tepkimizi göstermek, O'nun eseri olan Türkiye Cumhuriyeti'nin sahipsiz olmadığını haykırmak için de buradayız." diye konuştu.

Törende, "Zübeyde Anne'ye Mektubum Var" yarışmasında dereceye girenlere Nutuk hediye edildi.

Yorumlar