Zorluteks'e "Karma Sektör Çevre Ödülü"

- Zorluteks Genel Müdürü Çiçek: - "Kurduğumuz sistem sayesinde tüm atıklarımızın yüzde 90-95'ini tekrar sanayiye, ekonomiye kazandıracak şekilde değerlendiriyoruz. Bir miktar kontamine atıkları bertaraf etmek suretiyle hemen hemen hiç doğaya zarar vermeden üretim yapıyoruz"

Google Haberlere Abone ol
Zorluteks'e "Karma Sektör Çevre Ödülü"
KOCAELİ (AA) - Zorluteks Genel Müdürü Cemil Çiçek, "Kurduğumuz sistem sayesinde tüm atıklarımızın yüzde 90-95'ini tekrar sanayiye, ekonomiye kazandıracak şekilde değerlendiriyoruz. Bir miktar kontamine atıkları bertaraf etmek suretiyle hemen hemen hiç doğaya zarar vermeden üretim yapıyoruz." dedi.

22. Kocaeli Sanayi Odası Şahabettin Bilgisu Çevre Ödülleri'nde "Büyük İşletme" kategorisinde "Karma Sektör Çevre Ödülü"ne layık görülen Zorluteks'in Genel Müdürü Çiçek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dün akşam düzenlenen törenle aldıkları ödülden dolayı şirketi adına gururlu olduğunu söyledi.

Şirket olarak kuruldukları günden bu yana gelecek planlarını "sürdürülebilirlik ve ekolojik ürün üretme" olarak belirlediklerini ifade eden Çiçek, bu konuda yaptıkları yeni ürün çalışmalarında çevre boyutunu ön plana aldıklarını dile getirdi. Çiçek, bu sayede böyle bir ödülü almaya hak kazandıklarını belirtti.

Tekstilin çevreyi kirleten bir sektör olarak düşünüldüğünü anlatan Çiçek, "Aslında bu öyle değil. Bu ödülle bunu kanıtlamış olduk. Yaptığımız çalışmalarla Türkiye ortalamasından yaklaşık yüzde 40 daha az kilogram başına su kullanan bir seviyeye geldik. Bu toplam kullandığımız suyun yüzde 40 azalması anlamına geliyor. Bunu da üniversitelerle yaptığımız çalışmalarla elde ettik." diye konuştu.



- "Salınan karbon miktarına karşılık 100 bin fidan dikildi"



Çiçek, bundan sonraki süreçte daha az su kullanan boya ve baskı makinelerine yönelik yatırımlar yapmayı planladıklarını belirterek, emisyon anlamında karbon miktarını ölçüp buna karşılık gelecek fidan dikme projesi başlattıklarını, bu kapsamda da yaklaşık 100 bin fidan diktiklerini aktardı.

Fidan dikimini sürdüreceklerini dile getiren Çiçek, şöyle konuştu:

"Atıkların değerlendirildiği atık yönetim sistemi de önemli. Kurduğumuz sistem sayesinde tüm atıklarımızın yüzde 90-95'ini tekrar sanayiye, ekonomiye kazandıracak şekilde değerlendiriyoruz. Bir miktar kontamine atıkları bertaraf etmek suretiyle hemen hemen hiç doğaya zarar vermeden üretim yapıyoruz. Atık seviyesini minimum seviyede tutarak üretim yapmanın mümkün olduğunu, özellikle tekstil sektöründe genel kanının dışında örnek olduğumuzu söyleyebilirim. Hedefimiz, çalışanları da bu anlamda bilinçlendirmek."

Çiçek, şirket olarak geçen yılın üzerinde ciro yapmayı hedeflediklerini belirterek, "Geçen yıl seviyesinde üretimimiz devam ediyor. Günde yaklaşık 350 bin metre perde ve nevresim olarak üretimimiz var. Önümüzdeki dönemde yapılan yeniliklerle, led perde, nevresim, kendi kendini temizleyen ürünler, masa örtüleri, halı ve kilim anlamında farklı ürünlerle ciromuzu artırmayı hedefliyoruz." ifadesini kullandı.

Yorumlar