Zonguldak'taki darbe girişimi davası

- Üç kez ağırlaştırılmış müebbet ile 22 yıl 6 aya kadar hapis istemiyle yargılanan eski İl Emniyet Müdürü Metin Seyfi Sazak'ın davasının görülmesine devam edildi

Google Haberlere Abone ol
Zonguldak'taki darbe girişimi davası

ZONGULDAK (AA) - Zonguldak'ta, Fetullahçı Terör Örgütü'nün 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimine yönelik soruşturma kapsamında hakkında dava açılan eski İl Emniyet Müdürü Metin Seyfi Sazak'ın yargılanmasına devam edildi.

Zonguldak 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, üç kez ağırlaştırılmış müebbet ile 7 yıl 6 aydan 22 yıl 6 aya kadar hapis cezası istemiyle yargılanan tutuksuz sanık Sazak, avukatı ve yakınları katıldı.

Mahkeme heyeti, talimatla gelen tanıkların ifadelerİ ile ilgili kurumlardan gelen yazıları okumasının ardından dava dosyasına ekledi.

Söz verilen sanık Sazak, beraatini talep ederek, banka hesaplarının yanı sıra araçlarının üzerindeki rehinlerin kalkmasını talep etti.

Sanığın rehinlerin kaldırılması talebinin değerlendirileceğini bildiren mahkeme heyeti, Sazak hakkındaki adli kontrol şartı ve yurt dışına çıkış yasağının devam etmesine hükmederek, dosyadaki eksikliklerin giderilmesi ve tanıkların dinlenilmesi için duruşmayı 2 Ekim'e erteledi.

- Üç kez ağırlaştırılmış müebbet istemi

Zonguldak Cumhuriyet Savcılığı'nca hazırlanan ve 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edilen 51 sayfalık iddianamede, eski İl Emniyet Müdürü Metin Seyfi Sazak hakkında, "silahlı terör örgütüne üye olmak veya silahlı terör örgütü yönetmek", "Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'ni ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs", "TBMM'yi ortadan kaldırmaya teşebbüs", "Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs" suçlarından üç kez ağırlaştırılmış müebbet ile 7 yıl 6 aydan 22 yıl 6 aya kadar hapis cezası isteniyor.

İddianamede, ayrıca Sazak'ın, darbenin başarılı olması halinde il valisi olarak görev yapacağı iddiaları yer alıyor.

Zonguldak 2. Ağır Ceza Mahkemesi, 20 Eylül 2017'de yapılan duruşmada, Metin Seyfi Sazak'ın, suçun vasıf ve mahiyeti, mevcut delil durumu, suç vasfının lehe değişmesi ihtimalini göz önüne alarak, adli kontrol ve yurt dışına çıkış yasağı şartıyla tahliye edilmesine karar vermişti.

Yorumlar