Zonguldak’ta heyelan

- Aşırı yağış nedeniyle meydana gelen heyelanda bir ev toprak altında kaldı - Olayda ölen ya da yaralanan olmadı

Google Haberlere Abone ol
Zonguldak’ta heyelan

ZONGULDAK (AA) - Zonguldak’ta aşırı yağış nedeniyle meydana gelen heyelanda bir ev toprak altında kaldı.

Alınan bilgiye göre, Mithatpaşa Mahallesi 707 Sokak’taki yolun, son günlerde etkili olan aşırı yağmur nedeniyle 20 metrelik bölümü çöktü.

Çökmeye bağlı yaşanan toprak kaymasında ise yolun alt bölümünde bulunan Erdal Eraslan’a ait tek katlı ev yıkılarak toprağın altında kaldı. Olayda ölen ya da yaralanan olmadı.

Eraslan, gazetecilere yaptığı açıklamada, yolda yaklaşık 2-3 yıldır büyük çatlaklar bulunduğunu ve yağmur suyuyla birlikte çöktüğünü söyledi.

Yolun tehlike arz ettiği ve tadilat yapılması konusunda belediyeye birçok kez dilekçe vermesine karşın sonuç alamadığını ifade eden Eraslan, şöyle konuştu:

"Heyelan sabah saatlerinde oldu. Zaten yoldaki çatlağın açılmasıyla heyelan olacağını hissetmiştik. Evden çıktım ve kısa bir süre sonra da tonlarca toprak kütlesi evin üzerine geldi ve ev toprağın altına kaldı. Eşyalarım da toprağın altında. 4 odalı evde tek yaşıyordum. Bu yolun çökeceği belliydi. Ben dikkatli ve duyarlı olmasam şu anda belki de tonlarca toprağın altında kalmıştım, Uyarılarımıza, dilekçelerimize rağmen tedbir alınmadı. Bunun hesabının sorulması lazım."

Bu arada aynı bölgede yolun üst kısmında bulunan 2 evin de yıkılma tehlikesi nedeniyle boşaltılması için tebliğde bulunulduğu bildirildi.

Yorumlar