Ziya Selçuk geri gelecek mi? Bakan Yusuf Tekin istifa etti mi?

Yusuf Tekin'in görevinden istifa ettiği yerine Ziya Selçuk'un geri geleceği iddiası sosyal medyada yer alan iddialar arasında bulunuyor. İddialar Twitter'da dolaşıma sokulan bir paylaşıma dayandırılıyor. Peki, işin aslı nedir?

Google Haberlere Abone ol
Ziya Selçuk geri gelecek mi? Bakan Tekin istifa mı

Yusuf Tekin isitfa etti yerine Ziya Selçuk son dakika kararıyla göreve geliyor şeklindeki söylentiler sosyal medyada bu aralar hızla yayılıyor.

ZİYA SELÇUK GERİ GELECEK Mİ?

En başından belirtelim. Yusuf Tekin'in istifa ettiğine dair iddialar tamamen asılsızdır. Ziya Selçuk'un ise geri döneceğine dair hiçbir işaret veya alemet bulunmuyor sosyal medyadaki bazı çağrıların dışında. 

Sosyal medyada Yusuf Tekin'in X hesabından yaptığı paylaşımla görevinden istifa ettiği iddia edildi. "Tüm öğrencileri çok fazla zorladığımızı fark ettik. Tüm öğrencilerimizden özür diliyorum ve istifa ettiğimi bu mesajlar ile belirtiyorum. İyi dersler." ifadelerinin yer aldığı paylaşımın binlerce etkileşim aldı.

Anadolu Ajansı Teyit Hattı, açık kaynaklardan yararlanarak iddianın doğruluğunu araştırdı. Yapılan incelemede Milli Eğitim Bakan'ı Yusuf Tekin'in bu yönde herhangi bir paylaşımının olmadığı görüldü.

Yusuf Tekin istifa etti, Ziya Selçuk geri geliyor iddiası
Yusuf Tekin istifa etti, Ziya Selçuk geri geliyor iddiası

 

Tekin'in resmi X hesabı incelendiğinde, 23 Eylül 2023 tarihinde 2 paylaşımı olduğu ve bu paylaşımların içeriğinde istifa duyurusunun yer almadığı belirlendi.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın resmi sayfası incelendiğinde ise, Yusuf Tekin'in sözde istifası hakkında herhangi bir açıklamanın yer almadığı belirlendi. 04.06.2023 tarihinde göreve gelen Bakan Tekin'in Milli Eğitim Bakanlığı görevine devam ettiği tespit edildi.

İddiaya konu paylaşım incelendiğinde, paylaşımda sayısız yazım hatasının olduğu görülüyor. Ayrıca tasarımsal hatalar da kolayca ayırt edilebiliyor.

Elde edilen bulgulardan yola çıkarak, Yusuf Tekin adına yapılan X paylaşımının montaj olduğunu söylemek mümkün.

ZİYA SELÇUK GERİ Mİ GELİYOR?

Ziya Selçuk'un geri geleceğine dair herhangi resmi bir belirti veya işaret yok. Selçuk'un geri gelmesiyle ilgili sadece sosyal medyada bazı hesaplar tarafından başlatılan, "Seni özledik bakanım, geri dönün" şeklindeki mesajlardır. 

Bakan Tekin'e yönelik sosyal medyada başlatılan yıpratma çalışmalarının benzeri daha önce de Ziya Selçuk için yapılmıştı. Selçuk'un göreve başlamasından itibaren hayata geçirilen yıpratma operasyonları istifasına kadar devam etmişti. 

Şimdi de Tekin hakkında benzer bir çalışma yürütüldüğü görülüyor.

Yorumlar