Ziya Polat kimdir? AK Parti Adıyaman adayı Ziya Polat nereli, kaç yaşında?

Ziya Polat kimdir, nerelidir, kaç yaşında, ne iş yapıyor soruları AK Parti için büyük önem taşıyan iller arasında bulunan Adıyaman'ın belediye başkanlığına aday gösterilmesiyle gündem oldu. Polat, daha önce de Adıyaman'dan milletvekili aday adayı olmuştu.

Google Haberlere Abone ol
Ziya Polat kimdir? AK Parti Adıyaman adayı Polat

AK Parti Adıyaman Belediye Başkan adayı Ziya Polat'ın kim ve nereli olduğu soruları bugün merakla soruluyor. Zira daha önce aynı ilden iki kez milletvekili aday adayı olan Polat, bu kez belediye başkan adayı oldu. 

ZİYA POLAT KİMDİR?

Ziya Polat, Türk siyasetçi ve bürokrat olarak tanınmaktadır. 1972 yılında Adıyaman'da doğan Polat, kamu görevine sınıf öğretmeni olarak başlamıştır. Kariyerine sınıf öğretmeni olarak başladıktan sonra Orman İşletme Şefliği'nde çalışmış ve daha sonra Çevre ve Orman İl Müdürlüğü bünyesinde Ağaçlandırma Şefliği, ORKÖY Şefliği ile Şube Müdürlüğü görevlerinde bulundu. 

Uzun süredir Elazığ'da görev yapan Ziya Polat, 1972 yılında Adıyaman'ın Akdere Köyünde doğdu. İlk ve orta öğretimini Adıyaman'da tamamladı. Eğitimine 1992 Yılında başladığı İstanbul Üniversitesi Orman Fakültesi, Orman Mühendisliği bölümünden 1996 yılında mezun oldu.

Kamu görevine sınıf öğretmeni olarak başladı.

Daha sonra doğum yeri olan Adıyaman'da, Çevre ve Orman İl Müdürlüğü bünyesinde Ağaçlandırma ve ORKÖY Şefi, Şube Müdürü görevlerinde bulundu.

Ardından Şanlıurfa Orman Bölge Müdürlüğünde Bölge Müdür Yardımcısı olarak görev aldı.

2013 Yılının Haziran Ayında Elazığ'a Orman Bölge Müdürü olarak atandı.

2013 Yılından beri Dış Kaynaklı olan ve Elazığ, Muş ve Bingöl İllerinde yürütülmekte olan Murat Nehri Havzası Rehabilitasyon Projesinin Taşra Uygulama Birimi Sorumlusu ve Uygulayıcısı olarak görev yapmaktadır. Ayrıca Küresel Isınma ve İklim Değişimi ile Mücadele Derneğinin de kurucusu ve Genel Başkanıdır.

Polat'ın bürokrasi alanındaki yetenekleri ve çalışmaları sayesinde Şanlıurfa Orman Bölge Müdürlüğü'nde Bölge Müdür Yardımcısı olarak görev yaptı.

Haziran 2013 tarihinde ise Elâzığ'a Orman Bölge Müdürü olarak atanmış ve Orman Genel Müdürlüğü Ağaçlandırma Daire Başkanı kadrosuyla Elâzığ Bölge Müdürlüğü görevine başladı.

Bu görevini başarıyla sürdürerek 2019 yılına kadar devam etti.

Ziya Polat, bürokratik kariyerinin ardından siyasi arenada da aktif bir rol oynadı.

AK Parti'den Adıyaman Milletvekili aday adayı olmak amacıyla görevinden istifa etti.

14 Mayıs'ta gerçekleşen milletvekilliği seçimlerinde AK Parti'den Adıyaman Milletvekili aday adayı olarak seçmenlerin karşısına çıktı. 

AK PARDİ BELEDİYE BAŞKAN ADAYI

Polat, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde AK Parti için büyük önem taşıyan Adıyaman'dan belediye başkan adayı olarak gösterildi.

Ziya Polat kimdir? AK Parti Adıyaman adayı Ziya Polat nereli, kaç yaşında?

 

Yorumlar