Ziya Akkurt kimdir? Nerelidir?

Ziya Akkurt kimdir, nerelidir kaç yaşında uzmanlık alanı nedir?

Google Haberlere Abone ol
Ziya Akkurt kimdir? Nerelidir?

Akbank Eski Genel Müdürü ve Nurol Bank Yeni Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Akkurt kimdir, nerelidir, kaç yaşında ve uzmanlık alanı nedir? İşte Ziya Akkurt biyografisi: 

Ziya Akkurt 1961 yılında Diyarbakır ilimizde dünyaya geldi.

İlk ve orta eğitimini Diyarbakır'da, lise eğitimini ise Ankara'da tamamladı.

Diyarbakır Anadolu Lisesinde başladığı lise eğitimine Ankara Anadolu Lisesi'nde devam etti ve buradan mezun oldu.

Akkurt, 1983 yılında ODTÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinden mezun olman Akkurt, iş hayatına 1983 yılında Interbank'ta müşteri temsilcisi olarak başladı ve 1989 kadar kredi ve pazarlama, yurt dışı pazarlama görevlerinde bulundu.

Akkurt, 1989–1991 yıllarında BNP-AK-Dresdner Bankası'nda pazarlama müdürü, 1991–1996 yılları arasında Osmanlı Bankası ve Banque Paribas/Paris'te, finansal kuruluşlar pazarlama ve ülke kredileri sorumlusu olarak çalıştı.

Ziya Akkurt, ekonomi ve piyasalar konusunda yorumlarına başvurulan isimler arasında yer alıyor.

 

Ziya Akkurt, 1996 yılında Akbank'a kurumsal bankacılık bölüm müdürü olarak katılırken, 1997 yılında genel müdür yardımcısı olarak görev aldı.

Akkurt, 2001 yılında başlatılan Yeni Ufuklar Değişim Projesinde aktif olarak görev aldı ve ticari krediler, ticari ve kurumsal bankacılık ve proje finansmanları bölümlerini yeniden yapılandırma sorumluluğunu yürüttü.

2008 yılında Ak Yatırım Menkul Değerler A.Ş'ye Genel Müdür ve Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı olarak atanan Akkurt, 2009 yılı nisan ayında Kurumsal ve Ticari Bankacılıktan sorumlu Genel Müdür Vekili olarak Akbank'ta çalışma hayatına devam etti.

Akkurt, aynı zamanda, 1996–2008 yılları arasında sırasıyla BNP-Ak-Dresdner Bank, BNP-Ak-Dresdner Finansal Kiralama şirketlerinde Kredilerden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyeliği, 2006–2008 yılları arasında Akbank A.G./Almanya Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerinde bulundu.

Ziya Akkurt halihazırda Nurol Bank Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev yapmaktadır.

Yorumlar