Zeytin Dalı Harekatı'na kan bağışlı destek

- Lüleburgaz ilçesinde, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Suriye'nin Afrin bölgesinde başlattığı Zeytin Dalı Harekatı'na destek amacıyla kan bağışı kampanyası düzenlendi

Google Haberlere Abone ol
Zeytin Dalı Harekatı'na kan bağışlı destek

KIRKLARELİ (AA) - Lüleburgaz ilçesinde, Türk Kızılayı Kan Merkezi tarafından, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK), Suriye'nin Afrin bölgesinde başlattığı Zeytin Dalı Harekatı'na destek amacıyla kan bağışı kampanyası düzenlendi.

Kongre Meydanında ve bir alışveriş merkezi fuaye alanında gerçekleştirilen kampanyada, toplanan kan bağışları ihtiyaç olması durumunda güvenlik güçlerinin tedavilerinde kullanılacak.

Türk Kızılayı Lüleburgaz Kan Merkezinde görevli doktor Sencer Erşen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Zeytin Dalı Harekatı'na destek amacıyla kan bağışı kampanyası düzenlediklerini belirtti.

İki noktada gerçekleştirilen kampanyaya büyük ilgi gösterildiğini ifade eden Erşen, bir günde 112 ünite kan bağışı topladıklarını ifade etti.

Destek olan herkese teşekkür eden Erşen, ''Zeytin Dalı Harekatı'nda oluşabilecek herhangi bir kan ihtiyacını gidermek ve Türk Kızılayı’nın kan stoklarını arttırmak amacıyla kan bağışı kampanyası yaptık. Kampanyaya yoğun ilgi gösterildi ve ilgiden çok memnunuz. Türk Kızılayı, Türkiye'nin en büyük yardım kuruluşu ve kan tedarikçisidir.'' dedi.

AK Parti Lüleburgaz Gençlik Kolları Başkanlığı teşkilatı da kampanyaya destek vererek, kan bağışında bulundu.

Gençlik Kolları Başkanı Abdussamed Kayalı da Türkiye'nin hem içte hem de ülke sınırları dışında terör unsurları ve dış mihraklarla mücadele ettiğini bildirdi.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Suriye topraklarında ülkenin geleceği, birlik ve bütünlüğünü bozmaya kast eden terör unsurlarına yönelik harekatta bulunduğunu aktaran Kayalı, ''Lüleburgazlı hemşehrilerimiz, ülke olarak içinde bulunduğumuz süreçte yoğun bir katkı sağlayarak, beklenenin üzerinde kan bağışı yapılmasına vesile oldu. Şahsım ve teşkilatım adına kan bağışı yapan ve etkinlik alanına gelenlere, bizlere destek olan, dualarını esirgemeyen tüm hemşehrilerime teşekkür ediyorum.'' diye konuştu.

Yorumlar