Zeytin Dalı Harekatı

- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Karaaslan: - "Harekatın başladığı günden bugüne kadar etkisiz hale getirilen terörist sayısıyla görülmektedir ki sınırlarımızın hemen ötesinde bir konuşlanma gerçekleşmiş. Dolayısıyla biz bugün bu terör unsurlarıyla mücadele ediyoruz" - "Bugün vatanımızın güvenliği söz konusu. Topraklarımızı ve bayrağımızı tehdit eden bu unsurların oradan defedilmesinin yanında olmayanı ben anlamam açıkçası. Bizim yanımızda olmayan kimin yanındadır, bunu da açıkça sorarım" - "Mehmetçiklerimize örgü ören, baklava açan annelerimizi gördüğümde 'İyi ki ben de bu vatan topraklarının evlatlarından biriyim' diyorum. Allah razı olsun bütün annelerimizden"

Google Haberlere Abone ol
Zeytin Dalı Harekatı

SAMSUN (AA) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) Afrin'de yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı'na ilişkin, "Harekatın başladığı günden bugüne kadar etkisiz hale getirilen terörist sayısıyla görülmektedir ki sınırlarımızın hemen ötesinde bir konuşlanma gerçekleşmiş. Dolayısıyla biz bugün, bu terör unsurlarıyla mücadele ediyoruz." dedi.

Karaaslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, PYD/YPG, PKK ve DEAŞ'ın Suriye'den temizlenmesinin sadece Türkiye barışı için değil, dünya barışı için de çok kıymetli olduğunu söyledi.

Mehmetçiklerin hem sınırlar içinde hem de sınır dışında çok önemli bir harekat yürüttüğüne işaret eden Karaaslan, şunları kaydetti:

"Suriye'de yürütülen harekatın adı hepinizin bildiği gibi 'Zeytin Dalı.' Zeytin Dalı olmasının çok büyük bir anlamı var, mesajı kendi içinde gizli zaten. Bölgesel barışa yönelik çok önemli bir hamle. Aynı zamanda ülkemizi sürekli tehdit eden bu terör unsurlarının temizlenmesi için de önemli bir harekat bu. Allah Türk Silahlı Kuvvetlerimizin, Mehmetçiklerimizin yardımcısı olsun. Sayın Cumhurbaşkanımızın başkomutanlığında yürütülen bu harekat, inşallah hayırlarla sonuçlanacaktır. Harekatın başladığı günden bugüne kadar etkisiz hale getirilen terörist sayısıyla görülmektedir ki sınırlarımızın hemen ötesinde bir konuşlanma gerçekleşmiş. Dolayısıyla biz bugün bu terör unsurlarıyla mücadele ediyoruz."

Karaaslan, Suriye'nin kuzeyinde yaşayan bütün etnik kökenlere sahip insanların kendi bölgesinde, kendi evinde, kendi topraklarında huzur içinde yaşamalarını sağlamak istediklerini vurgulayarak, barışı sadece kendi içlerindeki birtakım sorunların çözümünde değil, dünya meselelerinin çözümünde aradıklarını, bunun için de çok güçlü irade gösterdiklerini aktardı.

- "Bizim yanımızda olmayan kimin yanındadır"

Harekatı eleştirenlere tepki gösteren Karaaslan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bunu 'savaş' olarak adlandıranlar, açıkçası milletimizi yanlış yönlendirmek istemektedir. Çok yanlış bir yönlendirme yapmak istemektedirler ki bu mümkün değil. Milletimiz bunu reddeder, asla kabul etmez. Çünkü savaş, devletler arasında olur. Terör gruplarıyla bir ülkenin savaş yapması mümkün değil. Biz sadece oradaki terör unsurlarını temizliyoruz. Türkiye gerçeklerinden haberi olmayan bu zihniyetin herhalde dünya gerçeklerinden de haberi yok. Bölgemizde, hemen yanı başımızdaki sınırların ötesinde neler yaşandığında da haberi yok. Ülkemize düşen havan toplarını hiç duymadılar, hiç seyretmediler oradaki görüntüleri ve gidip oradaki ailelerle hiç görüşmediler. Hiç ülkesinden savaş ve bu terör unsurları nedeniyle kaçarak ülkemize yerleşen 3,5 milyon insanla göz göze durmadılar. Onların yaşadıklarını hiç sormadılar ki bugün anlamakta zorluk çekiyorlar."

Karaaslan, bazı kişilerin milletin içine nifak tohumları ekmeye çalıştığına değinerek, "Biz bu bakış açısını kabul etmiyoruz. Bugün vatanımızın güvenliği söz konusu. Topraklarımızı ve bayrağımızı tehdit eden bu unsurların oradan defedilmesinin yanında olmayanı ben anlamam açıkçası. Bizim yanımızda olmayan kimin yanındadır, bunu da açıkça sorarım. Eğer terör unsurlarının yanında olmayı tercih edenler varsa onlar hakikaten çok başka değerlendirme konusudur. Maalesef teröre destek veren açıklamalar yapan birtakım örgüt ve topluluklar oldu. Ben asla onların mesleklerini gerçek anlamda icra eden meslek insanlarını temsil ettiğini düşünmüyorum. Dolayısıyla en kısa zamanda gereği yapılacaktır." ifadelerini kullandı.

- "İyi ki ben de bu vatan topraklarının evlatlarından biriyim' diyorum"

Zeytin Dalı Harekatı'na katılan Mehmetçiklere Türkiye'nin her yerinden annelerin gönderdikleri yiyecek ve giyeceklerin çok anlamlı olduğunun altını çizen Karaaslan, şunları söyledi:

"Biz millet olarak Kurtuluş Savaşı'nı omuz omuza vermiş milletin torunlarıyız. Bu ruh bizim içimize işlemiş. Dolayısıyla bundan ayrı düşünmemiz mümkün değil. Bütün farklılıklarımız, ayrılıklarımız ve farklı bakış acılarımıza rağmen mesele memleket meselesi olunca hemen birleşiyoruz. Nasıl omuz omuza duruyoruz, bugün aslında bunun bir örneğini görüyoruz Afrin'de. Hamdolsun, iyi ki böyle memleketin çocuğuyum. Ben kendi adıma gurur ve onur duyuyorum. Mehmetçiklerimize örgü ören, baklava açan annelerimizi gördüğümde 'İyi ki ben de bu vatan topraklarının evlatlarından biriyim' diyorum. Allah razı olsun bütün annelerimizden. Hiçbir şey yapamazsak ellerimizi semaya açıp Mehmetçiklerimiz için dua ediyoruz. Mehmetçiklerimiz bu gönül birlikteliğiyle çok güzel bir sonuç elde edecekler inşallah. Bence bu harekat tarihi bir adım. Türkiye'nin üstlendiği rol, dünya ölçeğinde baktığımız zaman tarihi bir rol."


Yorumlar